KORISNICI, ZAPOSLENICI I VOLONTERI CARITASOVOG PRIHVATILIŠTA IZ SESVETSKOG KRALJEVCA HODOČASTILI U RIM

27.10.2023. Slika: KORISNICI, ZAPOSLENICI I VOLONTERI CARITASOVOG PRIHVATILIŠTA IZ SESVETSKOG KRALJEVCA HODOČASTILI U RIM

Grupa Caritasovih korisnika i zaposlenika Prihvatilišta za beskućnike u Sesvetskom Kraljevcu sudjelovala je u zahvalnom hodočašću u Rim i Vatikan koje je organizirao Franjevački svjetovni red - Mjesno bratstvo Trsat u Rijeci i njihovo Prihvatilište za beskućnike »Ruže sv. Franje« povodom petnaeste godišnjice izlaženja njihovog časopisa »Ulične svjetiljke«.


Zahvalno hodočašće trajalo je od 22. do 25. listopada ove godine, kada su se susreli s papom Franjom na općoj audijenciji, zajedno s nekoliko desetaka tisuća ljudi iz cijeloga svijeta. Hodočastilo je pedesetak prodavača časopisa iz Rijeke, Zadra i Zagreba, zatim suradnika, volontera i prijatelja časopisa »Ulične svjetiljke«. Njima su se pridružili beskućnici prihvatilišta »Ruže sv. Franje« u Rijeci te troje zaposlenika i dvoje volontera Caritasa Zagrebačke nadbiskupije s deset sadašnjih i jednim bivšim korisnikom Prihvatilišta.

Iz opširne vijesti Jakova Kršovnika, objavljenoj u riječkom Novom listu, izdvajamo dojmove jednoga od korisnika zagrebačkog Caritasa: »Kao što se Rim ne može obići za jedan dan, tako se ne može ukratko opisati ovo predivno iskustvo za hodočasnika koji vjeruje u uskrslog Krista i koji vjeruje da će ponovno doći i uzdići nas u nebu. Prvi sam put u Rimu, ali osjećaj je kao da sam već bio tu, kao da ovdje pripadam. Prekrasno je, jedno predivno duhovno iskustvo.«

Voditeljica Caritasova Prihvatilišta Iva Hrvačić zahvaljuje organizatorima hodočašća, gđi Dunji Osojnak Marinović - urednici časopisa »Ulične svjetiljke« i fra Siniši Puciću –duhovnom pratitelju i animatoru hodočasnika, što su korisnicima i djelatnicima omogućili prekrasno iskustvo zajedništva i istinske radosti te se nada da će se ta suradnja i dalje nastaviti.

Časopis »Ulične svjetiljke« izlazi od 2008. godine na inicijativu Siniše Pucića, tada člana Franjevačkog svjetovnog reda - Mjesno bratstvo Trsat u Rijeci, a danas svećenika, franjevca. Prodajom časopisa beskućnici i drugi u potrebi plaćaju stanarinu i režije. Tiskovina izlazi četiri puta godišnje, ponekad i češće, a može se kupiti na ulicama Rijeke, Zagreba, Zadra, Pule i Varaždina.


Više fotografija možete vidjeti u objavi na našoj facebook stranici.