IZ LJETNE KRONIKE STAMBENE ZAJEDNICE

9.9.2022. Slika: IZ LJETNE KRONIKE STAMBENE ZAJEDNICE

Voditeljica Caritasove Stambene zajednice gđa Marija Cvitić izvješćuje tekstom i fotografijama o bogatom programu društvenog života stanara Kuće Trešnjevka kroz ljetno razdoblje.

U pratnji asistentice Višnje članovi Stambene zajednice 19. srpnja posjetili su Maksimir, a istoga dana oprostili su se od asistentice Valerije. U pratnji asistentice Valerije 20. srpnja posjetili su Tiflološki muzej u Zagrebu. Ondje su pisali Brailleovim pismom, bili u Tamnoj sobi (https://www.tifloloskimuzej.hr/hr/stalni-postav/tamna-soba/) i upoznali se s radovima slijepih kipara. Poslije posjeta muzeju prošetali su od Zrinjevca do Glavnog kolodvora. Na događaj »Greenfest« kod Hendrixova mosta, lijepo večernje druženje uz glazbu na otvorenom, vodio ih je asistent Jasmin 15. srpnja. S asistenticom Jasnom bili su 29. srpnja u večernjoj šetnji centrom i Gornjim gradom te uživali u uličnoj glazbi i vrevi zagrebačkog noćnog života. U pratnji asistenata Jasmina, Višnje i Damira, svih petero korisnika boravilo je u Caritasovoj kući za odmor u Kalju na Žumberku od 2. do 8. kolovoza. Imali su šator za kampiranje i viseću ležaljku, susreli lane, pravili domaći kruh i puuuno šetali kroz prekrasnu prirodu. Jarunom su pročetali 9. kolovoza u pratnji asistenta Damira i njihove prijateljice Vande, zaposlenice u Caritasovoj kući u Brezovici te se svi zajedno počastili sladoledom. Na izletu na Sljeme bili su 21. kolovoza u pratnji volonterke Tihane i asistentice Jasne. Na izletu u Harmicu 11. kolovoza posjetili su jedan OPG. U pratnji asistenta Damira obišli su imanje, brali nešto povrća, uživali uz sok i pečeni kukuruz, podružili se s domaćim životinjama.

Sve privatne i pravne osobe mogu doprinijeti socijalizaciji korisnika Caritasove Stambene zajednice i obogatiti njihov društveni život na razne načine (novčanim i materijalnim donacijama, pozivnicama na razne događaje, druženjem, volonterskim radom… ) pa Caritas potiče sve koji su to u mogućnosti učiniti da iskoriste priliku koja im se pruža.


KONTAKT

Marija Cvitić
voditeljica Stambene zajednice Trešnjevka
Nijemčanska ul. 14, Zagreb
stambena.zajednica@czn.hr
099 819 8370


VIŠE O PROJEKTU

Ukupna vrijednost dvogodišnjeg projekta »Caritas - stambena zajednica za osobe s invaliditetom« je 1.775.424,00 kuna, a sredstva su u potpunosti osigurana iz Europskog socijalnog fonda (http://www.esf.hr). Partner na projektu je Gradski ured za socijalnu zaštitu, zdravstvo, branitelje i osobe s invaliditetom Grada Zagreba. Više o Projektu možete doznati na poveznici https://www.czn.hr/projekti/projekt-caritas-stambena-zajednica-za-osobe-s-invaliditetom.

Više fotografija možete pogledati na našoj FB stranici.