DAR UMIROVLJENIKA CARITASOVOJ KUĆI

14.5.2021.

Vrijedne ruke i osjećaj za potrebite, koji krase članice Matice umirovljenika Peščenica - Žitnjak, Podružnice Ivanja Reka, doprinijele su novčanom donacijom u nabavi novih stolica za jednu skupinu korisnika u Kući bl. Alojzija Stepinca Caritasa Zagrebačke nadbiskupije u Brezovici.


Skupina »Medvjedići dobra srca«, koju sačinjavaju osobe s invaliditetom i intelektualnim teškoćama, 13. svibnja dobila je nove, lijepe, raznobojne stolice, koje su čvrste, elastične i lako se čiste - što je važno kod održavanja higijenskih uvjeta za ovu kategoriju Caritasovih korisnika.

»Znate ja sam Vam došla iz Vukovara kao prognanica i znam što je neimaštna. Obećala sam si samoj sebi da ću pomagati potrebitima kad god budem mogla pa to i činim zajedno s ostalim umirovljenicama u našoj podružnici«, ukratko je objasnila svoju motivaciju za darežljivost gđa Zlata Kuprešak, predsjednica Podružnice i njezine kreativne skupine, koja je sredstva darovana Kući bl. Alojzija Stepinca prikupila prodajom ručnih radova na ovogodišnjoj Uskrsnoj izložbi.

Članice umirovljeničke podružnice u Ivanjoj Reci tijekom proteklih sedam godina djelovanja pomogli su potrebitima u raznim ustanovama, a ove godine odlučili su se za Caritasovu kuću u Brezovici.

Na fotografiji gore: Jedan dio novih stolica u kućici brezovičke skupine »Medvjedići dobra srca«
Na fotografiji dolje: Prodajna izložba ručnih radova članica Matice umirovljenika Peščenica - Žitnjak, Podružnice Ivanja Reka, na Cvjetnicu 2021. godine.