CARITAS PREDSTAVIO ISKUSTVA U PROVEDBI FEAD PROJEKATA

4.5.2023. Slika: CARITAS PREDSTAVIO ISKUSTVA U PROVEDBI FEAD PROJEKATA

U Caritasovoj Kući za mlade »Da život imaju!« na Trešnjevci, 4. svibnja održan je posjet prostorijama Caritasa Zagrebačke nadbiskupije i predstavljanje provedbe projekata sufinanciranih u okviru Fonda europske pomoći za najpotrebitije (FEAD).


Svoja iskustva u provedbi projekta »Caritas - ne riječima, već djelima II« Caritas Zagrebačke nadbiskupije izložio je predstavnicima Europske komisije i predstavnicima Upravljačkog i Posredničkog tijela iz Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.

Ravnateljica Caritasa Zagrebačke nadbiskupije s. Jelena Lončar zaželjela je dobrodošlicu svim sudionicima i ukratko je opisala djelovanje nadbiskupijskog Caritasa.

Voditeljica Sektora karitativnog rada Elza Parlov predstavila je ciljeve, tijek projektnih aktivnosti i postignute rezultate projekta »Caritas - ne riječima, već djelima II«, koji se provodio od 25. 3. 2022. – 25. 3. 2023. godine, a bio je sufinanciran sredstvima Europske unije iz Fonda europske pomoći za najpotrebitije (FEAD) u okviru odgovora Unije na pandemiju bolesti COVID-19.

Koordinatorica projekata Sandra Vrbančić osvrnula se na izazove u provedbi projekta te predstavila prijedloge koji bi unaprijedili i olakšali provedbu budućih projekata financiranih iz Fonda europske pomoći za najpotrebitije.

U razgovoru koji je uslijedio dotaknute su različite teme vezane uz unapređenje suradnje i razvijanje usluga pomoći socijalno ugroženim osobama kroz FEAD. Predstavnici EU komisije izrazili su zadovoljstvo s onim što su čuli te su postavili neka pitanja i dali neke prijedloge vezane uz buduće projekte financirane iz Fonda.

Više informacija o projektu »Caritas - ne riječima, već djelima II« nalazi se na poveznici https://www.czn.hr/projekti/projekt-caritas-ne-rijecima-vec-djelima-ii.


FB