BREZOVICA JE IZVOR RADOSTI KOJI NE PRESUŠUJE

11.5.2021. Slika: BREZOVICA JE IZVOR RADOSTI KOJI NE PRESUŠUJE

Nakon koncerta koji su prošloga tjedna, 6. svibnja, za korisnike Kuće bl. Alojzija Stepinca održale volonterke Vanja Međimorec (gitara) i Marijana Balanč (klavir), jučer, 10. svibnja, u okviru projekta »Uključi se, volontiraj i sviraj!« glazbenu radonicu za djecu i mlade s invaliditetom i intelektualnim teškoćama održale su: Josipa Sokač, Marica Rusan, Lucija Šogorić i Petra Zovko.



RADOSNA SE VRATILA KUĆI

»Kući sam se vratila radosna što sam imala priliku raditi s djecom. Nadam se da ćemo doći još koji put«, napisala je Josipa, koju je na dolazak u Brezovicu potaknula želja za radom s djecom i animacija djece u glazbenim radionicama.


OSMIJEH KAO PLAĆA ZA DUŠU

»Dojmovi još nisu slegnuti ali ispunjeno je crce jer osmijesi i radost drugih plaća su za dušu«, kaže Marica, kojoj nije bilo teško odlučiti se za dolazak u Brezovicu jer je u tome vidjela priliku za širenje ljubavi u vrijeme pandemije.


TRAŽITI RADOST U MALIM STVARIMA

»Vratiti se u vrevu svijeta iz ove kuće potiče me da tražim radost u malim stvarima. Prije svega, zahvalna na daru života ove djece, a onda zahvalna Gospodinu koji mi kroz njih govori da cijenim malene stvari i da se često sjetim da sam zaista vrijedna«, napisala je Lucija, koju je u Brezovicu privukla radost dječjih lica: »Brzo zaboravimo u ovoj užurbanosti na osmijeh potaknut malim stvarima, a kuća u Brezovici izvor je koji ne presušuje.«


POŽELJELA JE BITI DIO VESELE EKIPE

»Imam veliku želju jednoga dana raditi s osobama s teškoćama i vidjevši poziv iz Brezovice poželjela sam i ja biti dio vesele ekipe«, kaže Petra, koju je iskustvo jučerašnje radionice obogatilo i još više potvrdilo njezinu želju i afinitet prema radu s osobama invaliditetom i intelektualnim teškoćama.