BOŽJE PRIRODE NIKADA PREVIŠE

1.6.2023. Slika: BOŽJE PRIRODE NIKADA PREVIŠE

Tjedan dana uživalo je osmero mladih iz Caritasove Stambene zajednice u ljepoti žumberačke prirode, tijekom boravka u malom mjestu Kalju.


Zagrebačku gužvu korisnici projekta »Caritas – stambena zajednica za osobe s invaliditetom«, koji se provodi u kući Caritasa Zagrebačke nadbiskupije na Trešnjevci, bujnim žumberačkim zelenilom punim raspjevanih ptica od 23. do 29. svibnja, smješteni u Caritasovoj kući za odmor (https://www.czn.hr/izdvojeno/kuca-za-odmor-kalje).

Za osmišljavanje puno slobodnog vremena bile su zadužene asistentice u pratnji - teta Višnja i teta Katarina - a za nedjeljni duhovni program pobrinuo se mons. Juraj Jerneić, upravitelj Svećeničkog doma sv. Josipa u Zagrebu i upravitelj Župe sv. Mihaela arkanđela, koji je 28. svibnja u Kalje došao s preč. Ivanom Topolnjakom iz Svećeničkog doma u Zagrebu. Preč. Topolnjak bio je župnik u Bučici, Kravarskom i (najdulje) u Savskom Gaju u Zagrebu, a u mirovini je od prosinca prošle godine. Predvodio je sv. misu u 11:00 sati, dok je mons. Jerneić animirao pjevanje i svirao orgulje.

Više fotografija možete vidjeti u objavi na našoj facebook stranici.


PROJEKT »CARITAS - STAMBENA ZAJEDNICA ZA OSOBE S INVALIDITETOM«

Ukupna vrijednost dvogodišnjeg projekta »Caritas - stambena zajednica za osobe s invaliditetom« je 1.775.424,00 kuna, a sredstva su u potpunosti osigurana iz Europskog socijalnog fonda (http://www.esf.hr). Partner na projektu je Gradski ured za socijalnu zaštitu, zdravstvo, branitelje i osobe s invaliditetom Grada Zagreba.

Više o Projektu možete doznati na poveznici https://www.czn.hr/projekti/projekt-caritas-stambena-zajednica-za-osobe-s-invaliditetom.

Sadržaj objave isključiva je odgovornost Caritas Zagrebačke nadbiskupije.