»DJECI U BREZOVICI DRAGO JE ŠTO DOLAZIMO SVIRATI SAMO ZA NJIH«

6.5.2021. Slika: »DJECI U BREZOVICI DRAGO JE ŠTO DOLAZIMO SVIRATI SAMO ZA NJIH«

Band Cover Page iz Zagreba po drugi puta je 5. svibnja sviranjem i pjevanjem u lijepom parku Caritasove kuće u Brezovici okupio i razveselio djecu i mlade s invaliditetom i intelektualnim teškoćama. Da dođu svirati, kažu, potaknula ih je želja za sviranjem i želja za volontiranjem.


»Do sada kao bend imamo vjerojatno 100-tinjak i više nastupa, a ovi u Brezovici su posebni po tome jer se do sada nismo susreli sa svirkama tog tipa odnosno za takvu 'publiku' i drago nam je da smo dio projekta kada vidimo koliko im to znači, dijelom kroz pjesmu i ples, a drugim dijelom ta neka interakcija s nama kao nekim bendom koji dolazi tamo samo zbog njih. Reakcije te djece su prije svega iskrene i sviđa nam se što su direktni, bez puno srama pokazuju interes za instrumente i znatiželju vezanu za ostalu opremu ali i za nas kao bend«, kaže gitarist Filip Brkanac, koji je prvi doznao za projekt Kuće bl. Alojzija Stepinca »Uključi se, volontiraj i sviraj!« Proslijedio je tu informaciju ostalim članovima benda i svi su bili zainteresirani za sudjelovanje.

Gabrijel Lukač (vokal), Filip Brkanac (gitara), Davor Bacalja (gitara), Stjepan Hrvoje Horvat (bass) i Matija Jurec (cajon), prošle srijede su se, kao i prvi puta 21. travnja, svojim domovima vratili s jako lijepim dojmovima. Posebno im je drago kako se korisnici Kuće bl. Alojzija Stepinca razvesele svirci.

»Prošli put su nam na repertoaru bile rockabilly stvari na koje su odlično reagirali i koje su ih potaknule na izražavanje kroz pokret i ples. Uz njih smo izveli još neke življe domaće pjesme pop/rock žanra (Parni valjak, Atomsko sklonište, Neno Belan, Dino Dvornik). Jučer smo na repertoaru imali funk i pop pjesme, nešto strano i nešto domaće. Duft Punk, Pharrell Williams, Dino Dvornik, Gibonni. Na oba nastupa publika je imala određene glazbene želje kao što su Opća opasnost za prošli put, a jučer Crvenu jabuku i Olivera. Jučer je jedna od curica imala rođendan pa smo, na upit jedne od teta, svirali Sretan rođendan što ju je stvarno razveselilo. Sve smo zaključili dječjom pjesmicom Baby shark koja ih je također razveselila i rasplesala/raspjevala«, kaže gitarist Brkanac.

Dio ugođaja s koncerta održanoga 5. svibnja prikazuje ovaj kratki videozapis...
https://drive.google.com/file/d/1doFqOvazeXffYJkP7sw0KVDiQdagsmCJ/view?usp=sharing

Videozapis pjesme s koncerta CP održanoga 21. travnja...
https://drive.google.com/file/d/1zOgwiOEJ2_S_ufoVNZk5zCE4BddikXAs/view?usp=sharing

U okviru projekta volonterskih glazbenih večeri Caritasove Kuće bl. Alojzija Stepinca do sada su nastupili: band Cover Page (21. travnja i 5. svibnja), Marijana Balanč na klaviru (22. travnja), Vanja Međimorec na gitari (15. i 22. travnja) te Ivana Zvonković, pjevanjem i sviranjem na klaviru (26. travnja).