PROJEKT »SOCIJALNA KOŠARICA 2022.«

Svrha projekta je ublažavanje siromaštva i poboljšanje kvalitete života socijalno ugroženih pojedinca i obitelji kroz podjelu besplatne materijalne pomoći.

Sadržaj teksta na ovoj mrežnoj stranici isključiva je odgovornost Caritasa Zagrebačke nadbiskupije.Izvor financiranja: Grad Zagreb

Naziv Poziva: Javni natječaj za financiranje programa i projekata udruga iz područja socijalnog i humanitarnog značenja iz Proračuna Grada Zagreba za 2022.

Naziv projekta: SOCIJALNA KOŠARICA 2022.

Nositelj projekta: Caritas Zagrebačke nadbiskupije

Ukupna vrijednost projekta: 80.000,00 kn

Vrijeme provedbe projekta: 1. 1. 2022. - 31. 12. 2022.

O projektu: Svrha projekta je ublažavanje siromaštva i poboljšanje kvalitete života socijalno ugroženih pojedinca i obitelji kroz podjelu besplatne materijalne pomoći. Glavni cilj je osigurati pomoć u naravi za 1.300 socijalno ugroženih pojedinaca i obitelji – nositelja prava i članova njihovih obitelji kroz podjelu paketa hrane u Caritasovoj socijalnoj samoposluzi te na taj način poboljšati njihove egzistencijalne uvjeta života. Primatelji pomoći su stanovnici Grada Zagreba, evidentirani kao korisnici Caritasove socijalne samoposluge. U okviru projekta vrši se priprema i podjela paketa hrane s osnovnim prehrambenim namirnicama (brašno, šećer, sol, ulje, tjestenina, riža, konzervirana hrana i dr.) te podjela kruha i peciva, a sukladno zaprimljenim donacijama, sezonsko voće i povrće, mliječni proizvodi i dr. U okviru projekta korisnicima se pruža savjetodavna i informativna pomoć u ostvarivanju socijalnih prava te informacije o dostupnim uslugama koje Caritas nudi. Projektom se također doprinosi senzibiliziranju lokalne zajednice za potrebe naših sugrađana, te se promiče socijalna osjetljivost, suodgovornost i smanjenje predrasuda o marginaliziranim skupinama.

Partner na projektu: Humanitarna udruga "fra Mladen Hrkać" Zagreb, Trg Stjepana Radića 3, 10000 Zagreb; info@humh.hr

Za više informacija o projektu: projekti@czn.hr-TIJEK PROJEKTNIH AKTIVNOSTI

08. 07. 2022. - DONACIJA POVODOM BLAGDANA KOJI POTIČE NA ŽRTVU ZA MIR I JEDINSTVO
https://www.czn.hr/vijesti/donacija-povodom-blagdana-koji-potice-na-zrtvu-za-mir-i-jedinstvo
...