Vijesti

Gospođa Jelka Romšić jedna je od brojnih volontera koji dolaze u Kuću ljubavi. Nju, kao i sve Caritasove volontere krasi široki osmijeh, onako 'iz duše' prožete dubokom radošću, jer čine dobro bližnjima bez ikakve računice.

Više informacija

Još jednom čestitamo Kući ljubavi 30 godina u službi naših mališana te majki i trudnica, a ujedno dijelimo s vama trenutke njihove svakodnevice, uz posebnu zahvalu darovateljima i volonterima, koji je čine ljepšom i radosnijom!

Više informacija

Kuća ljubavi Caritasa Zagrebačke nadbiskupije 17. lipnja obilježila je 30 godina rada, tijekom kojih je u njoj sigurnu i mirnu luku, doduše privremenu, našlo 1715 djece u dobi do tri godine starosti te 334 trudnice i majke.

Više informacija

Koristeći lijep, sunčan dan i kratku stanku glede studentskih obveza, Caritas je 10. lipnja za stanare Kuće za mlade »Da život imaju!« organizirao dugo očekivani izlet na Plitvice, koji je prethodno bio odgođen zbog lošeg vremena.

Više informacija

Na sastanku koji je predsjednik Vlade Andrej Plenković održao 9. lipnja u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici s predstavnicama udruga i organizacija koje skrbe o žrtvama obiteljskoga nasilja predstavljene su izmjene Kaznenoga zakona i prezentirani potezi koje je Vlada napravila u borbi protiv nasilja u obitelji i prema ženama.

Više informacija

Gospodin Mario Škegro, direktor Društva sportske rekreacije »Superkid«, u Brezovicu je doselio prije nešto više od godinu dana i dosjetio se, čim je imao priliku i mogućnosti, kako da se uključi i učini nešto korisno za djecu s teškoćama u razvoju, za korisnike Caritasove Kuće bl. Alojzija Stepinca koja zbrinjava djecu s tjelesnim i mentalnim oštećenjima.

Više informacija

Caritas Zagrebačke nadbiskupije zahvaljuje Društvu Mon Perin d.o.o. na petodnevnom boravku četrnaestero mladih iz Kuće Emaus s pratnjom u mobilnim kućicama pokraj mora nedaleko Bala te ostalim darovateljima koji su njihov odmor učinili ljepšim i sadržajnijim.

Više informacija

U subotu 29. svibnja Gospa Trsatska primila je u posjet pun autobus svoje djece iz Brezovice. Cjelodnevni program za korisnike Kuće za zbrinjavanje djece i odraslih osoba s tjelesnim i mentalnim oštećenjem »Bl. Alojzije Stepinac« započeo je i završio u hodočasničkom ozračju - molitvom krunice i pjevanjem crkvenih pjesmama - a uz duhovni program u drevnom Svetištu Majke Božje Trsatske, Brezovčani su se i osvježili kupanjem u moru u Jadranovu.

Više informacija

Predstavnici Rotaract kluba Velika Gorica predali su Sigurnoj kući Caritasa Zagrebačke nadbiskupije vrijednu donaciju higijenskih potrepština koje su prikupili u akciji »Zajedno protiv menstrualnog siromaštva« provedenoj u travnju mjesecu ove godine.

Više informacija

Humanitarna udruga Humanity First Hrvatska, čiji je slogan »U službi čovječanstva«, svakom svojom novom donacijom pobjeđuje »kulturu ravnodušnosti«, o kojoj papa Franjo često govori kao o velikoj opasnosti našega vemena. Zato ne bismo pogriješili kada bismo vijesti o svim njihovim donacijama Caritasu Zagrebačke nadbiskupije, a posebice Kući bl. Alojzija Stepinca, u čijoj blizini je njihovo sjedište, naslovili s »Dobri susjedi«.

Više informacija

Životno iskustvo gospodina Dade Golemca je da je 'blaženije davati nego li primati' (Dj 20,35b). Želja da ispuni svoju duboku potrebu za služenjem bližnjima u potrebi učinila ga je Caritasovim volonterom - najprije u projektu Socijalne samoposluge u Crnojezerskoj, zatim u Kući ljubavi na Savici te posljednje vrijeme u Polu/dnevnom boravku za osobe s invaliditeom Kuće bl. Alojzija Stepinca.

Više informacija

Caritas Zagrebačke nadbiskupije zahvaljuje uslužnom obrtu »Edukator kreator« iz Zagreba na vrijednoj donaciji korisniku svoje Kuće za mlade »Da život imaju!«, u obliku besplatnog pohađanja Programa Edukator ID Profesionalna orijentacija, vrijednog oko 3.000 kuna.

Više informacija

»Za volontiranje u Caritasu potaknula me želja na rad sa djecom, ali ponajviše kada je jedna teta iz doma počela dovoditi par klinaca na šišanje u salon i kada sam saznala da ih dovodi jer ih nema tko šišati. Zatim je ta želja sve više i više rasla. Budući da nisam imala prethodno volontersko iskustvo bilo mi je malo teško odlučiti se na to, ali odvažila sam se jer sam znala da time činim nešto dobro«, kaže frizerka Dalija Geller (24), koja već pune dvije godine volontira u Kući sv. Franje Caritasa Zagrebačke nadbiskupije u Vugrovcu.

Više informacija

U mozaičnoj emisiji Hrvatske radiotelevizije »Dobro jutro, Hrvatska« emitirane 18. svibnja 2021. godine predstavljen je projekt »Ponovno aktivni« kojega je nositelj Grad Zagreb a Caritas Zagrebačke nadbiskupije jedan od partnera. Ostali partneri na projektu su Gradsko društvo Crvenoga križa Zagreb i Udruga za promicanje kvalitetnog obrazovanja mladih s invaliditetom »Zamisli«. Projekt je financiran bespovratnim sredstvima Europske unije, Europskog socijalnog fonda, iznosom od 2.684.260,50 kuna.

Više informacija

U okviru projekta Caritasove Kuće bl. Alojzija Stepinca u Brezovici, pod nazivom »Uključi se, volontiraj i sviraj«, u petak 14. svibnja predvečer koncert su održali glazbenici Ante Gelo (gitara) i Borna Šercar (flashophone).

Više informacija

Vrijedne ruke i osjećaj za potrebite, koji krase članice Matice umirovljenika Peščenica - Žitnjak, Podružnice Ivanja Reka, doprinijele su novčanom donacijom u nabavi novih stolica za jednu skupinu korisnika u Kući bl. Alojzija Stepinca Caritasa Zagrebačke nadbiskupije u Brezovici.

Više informacija

Za korisnike Kuće za mlade »Da život imaju!« Caritasa Zagrebačke nadbiskupije održana je radionica životnih vještina na temu »Asertivnost kao stil komunikacije«. Radionica je dio programa »Benjamin« koji provodi Humanitarna organizacija »Zajednica Susret« u partnerstvu s Udrugom sudaca za mladež, obiteljskih sudaca i stručnjaka za djecu i mladež, uz financijsku potporu Ministarstva zdravstva Republike Hrvatske.

Više informacija

U okviru projekta "Uključi se, volontiraj i sviraj" gđa Marijana Balanč (20) volonterski je nastupila dvaput do sada. Svirajući na klaviru i pjevajući 22. travnja i 6. svibnja razveselila je korisnike Kuće bl. Alojzija Stepinca zajedno sa svojom prijateljicom Vanjom.

Više informacija