ŽUPLJANI RUDEŠA DAROVALI DVA STAMBENA KONTEJNERA STRADALIMA U POTRESU

25.1.2021. Slika: ŽUPLJANI RUDEŠA DAROVALI DVA STAMBENA KONTEJNERA STRADALIMA U POTRESU

Župa svete Ane u zagrebačkom Rudešu darovala je Mjesnom odboru Graberje stambeni kontejner za peteročlanu obitelj Davorke i Marija Bunjana, čija je kuća stradala u potresu te više nije upotrebljiva za stanovanje.


Bunjanima je to drugi put da su u 30 godina ostali bez svog doma – 1991. u Domovinskom ratu i 2020. u razornom potresu.

Župnik Župe sv. Ane don Drago Škarica i voditeljica Caritasa Ana Lažeta, u pratnji svojih župljana posjetili su obitelj Bunjan i predali im stambeni kontejner.

„Time su naši vjernici nastavili pomagati potresom stradalim područjima a prije tjedan dana stambeni kontejner poklonili smo i sedmeročlanoj obitelji Filar iz Stublja“, rekla je Lažeta te najavila da već planiraju nove aktivnosti.

Don Drago blagoslovio je ‘novi dom’ obitelji Bunjan, istaknuvši kako je želja vjernika Župe sv. Ane bila pomoći onima kojima je pomoć najpotrebnija a to su obitelji kojima je u samo nekoliko sekundi potres uništio domove. „Želimo biti solidarni i blizu onima koji su najviše propatili jer mi kršćani trebamo biti prepoznatljivi ne samo po našem imenu već i po našim djelima“, rekao je don Drago. Podsjetio je na riječi iz Matejeva evanđelja ‘Što si učinio jednom od moje najmanje braće i meni si učinio’, pozvavši sve da u bližnjem gledaju Isusa koji je jedini pravi put, istina i život.

„Mještani Graberja sami su popravljali svoje krovove uz pomoć dobrih ljudi i prijatelja a i za sve obitelji čije su kuće neuporabljive za stanovanje, donacijama smo osigurali smještaj. Hvala župljanima Župe sv. Ane iz Rudeša kao i svima koji nam pomažu poput naše zastupnice Marijane Petir koja je i danas ovdje s nama“, rekao je Tihomir Bunjan, predsjednik MO Graberje.

Župa sv. Ane Rudeš pomogla je i u uređenju privremenog prostora za misna slavlja u potresom stradaloj Župi sv. Katarine u Komarevu dok su mladi salezijanci iz Rudeša cijeli dan volontirali u Sisačkom Caritasu pomažući najpotrebitijima.

Župljani predvođeni župnikom Škaricom susreli su se 23. siječnja i sa sisačkim biskupom Vladom Košićem te su sudjelovali u središnjem ekumenskom molitvenom slavlju u distributivnom centru Caritasa u Sisku na kojem se molilo za jedinstvo kršćana.


Izvor: IKA