ZAPOČEO PROJEKT »OSNAŽENA MAJKA - MOJA SIGURNA LUKA«

6.6.2022.

Projekt »Osnažena majka - moja sigurna luka«, kojega je Caritas Zagrebačke nadbiskupije prijavio Zagrebačkoj županiji na Javni poziv za financiranje programa i projekata udruga i drugih neprofitnih organizacija čije je područje djelovanja kulturnog, socijalnog, humanitarnog, vjerskog, obrazovnog i sličnog značenja u 2022. godini, odobren je za financiranje u iznosu od 15.000 kn te je ugovor potpisan 23. svibnja 2022. godine.


Kroz ovaj projekt provodit će se dvije vrste aktivosti u Kući za žrtve obiteljskoga nasilja Caritasa Zagrebačke nadbiskupije - radionice iz domaćinstva i radionice za djecu. Planirane radionice iz domaćinstva za korisnice obuhvaćaju sljedeće teme: aktivnosti u kuhinji i blagovaonici; održavanje ostava za namirnice i higijenske potrepštine; osnove čišćenja prostorija; briga o rublju i pravilno korištenje uređaja za pranje i sušenje rublja; uređenje i održavanje vrta i dvorišta te pravilno razvrstavanje otpada i ekološka osviještenost. Sve navedene praktične vještine pomoći će korisnicama u boljem organiziranju života nakon izlaska iz Sigurne kuće.

Cilj radionica psihosocijalne potpore za djecu bit će poticanje pozitivnih životnih vještina, samopoštovanje, prevencija međugeneracijskog prijenosa nasilja te poticanje pozitivnog stava prema okolini i zdravim obiteljskim odnosima, što će pridonijeti prevenciji njihovih daljnjih psihosocijalnih problema i poremećaja.


MREŽNA STRANICA PROJEKTA
https://www.czn.hr/projekti/projekt-osnazena-majka-moja-sigurna-luka