ZAHVALA CARITASA I POZIV NA UKLJUČIVANJE U AKCIJU ZA POMOĆ RASELJENIM OSOBAMA IZ UKRAJINE

17.3.2022. Slika: ZAHVALA CARITASA I POZIV NA UKLJUČIVANJE U AKCIJU ZA POMOĆ RASELJENIM OSOBAMA IZ UKRAJINE

U humanitarnu akciju Caritasa Zagrebačke nadbiskupije „I sitno je bitno – pomoć izbjeglicama iz Ukrajine“ uključili su se brojni župni Caritasi na području Zagrebačke nadbiskupije koji prikupljaju novčanu i materijalnu pomoć. Caritasova akcija ima dvije svrhe: prikupljanje prehrambenih i higijenskih potrepština za stradali ukrajinski narod te prikupljanje novčane pomoći.


Prvenstveno se prikupljaju namirnice trajnije vrijednosti: konzervirana hrana, trajni proizvodi, ulje, riža, šećer, tjestenina, sol, juhe u vrećici, pekmezi i dječja hrana, te higijenske potrepštine gelovi za tuširanje, sapuni, paste i četkice za zube, jednokratne britvice, pelene, kreme za djecu i vlažne maramice. Osim u župnim Caritasima na području Zagrebačke nadbiskupije pomoć u prehrambenim i higijenskim proizvodima može se predati na Caritasovim lokacijama u Zagrebu: Babonićeva 121, Crnojezerska 20, Avenija Dubrava 218, te u Rakitju, Ribička 4.


Novčane donacije moguće je uplatiti putem mobilnog bankarstva, jednostavnim skeniranjem 2D barkoda - donacija od 9.99 kuna ili u iznosu po odabiru donatora te uplatom na račun: Zagrebačka banka: IBAN: HR74 2360 0001 5030 1413 5, Poziv na broj 05500, za uplate iz inozemstva: SWIFT/BIC: ZABAHR2X.

U narednim danima u poslovnicama Hrvatske pošte, Hrvatske poštanske banke, Hrvatske Lutrije i FINE, a naknadno i na drugim lokacijama, bit će postavljene i Caritasove kasice za prikupljanje novčane pomoći – sitnog novca, koji uskoro prestaje biti u opticaju ulaskom Hrvatske u eurozonu.

Caritas zahvaljuje svima koji su na bilo koji način podržali humanitarnu akciju „I sitno je bitno“ te poziva i ostale fizičke i pravne osobe da se uključe.