ZAHVALA CARITASA HRVATIMA IZ AMERIKE ZA DONACIJU OD 200.000 KN

18.7.2022. Slika: ZAHVALA CARITASA HRVATIMA IZ AMERIKE ZA DONACIJU OD 200.000 KN

Ravnateljica Caritasa Zagrebačke nadbiskupije s. Jelena Lončar sa suradnicama susrela se 18. srpnja u Caritasu s dopredsjednikom Hrvatske bratske zajednice u Americi (Croatian Fraternal Union of America) gosp. Franjom Bertovićem.


Gosp. Bertović u pratnji supruge susreo se s ravnateljicom Caritasa Zagrebačke nadbiskupije s. Jelenom Lončar. Razgovarali su o višegodišnjoj suradnji Hrvatske bratske zajednice iz Amerike i Zagrebačkog Caritasa. Ravnateljica s. Jelena istaknula je značajan doprinos i podršku HBZ djelovanju Caritasa, osobito u okolnostima potresa i ukrajinskog rata te goste upoznala s područjima rada Caritasa.

Iznimnu zahvalnost uputila je Hrvatskoj bratskoj zajednici i svim njezinim članovima za sudjelovanje u akciji »I sitno je bitno – pomoć izbjeglicama iz Ukrajine« tj. za donaciju u iznosu od 200.000,00 kn koja je iz HBZ stigla u Caritas.

Gosp. Bertović prenio je pozdrave predsjednika HBZ gosp. Edwarda W. Pazo i glavne tajnice gđe Bernadette M. Luketich-Sikaras te ostalih članova Zajednice istaknuvši da mu je velika čast i radost biti u prostorijama Zagrebačkog Caritasa, koji je svakodnevno u službi potrebitima te da je neopisiv doživljaj biti iznova u Domovini i njezinu glavnom gradu.

Tijekom srdačnog susreta ravnateljica s. Jelena uručila je gosp. Bertoviću prigodnu zahvalnicu te odljev Vučedolske golubice – simbola stradanja, ali i nade.

Hrvatska bratska zajednica već 128 godina prati Hrvate u dijaspori, promiče hrvatsku kulturnu baštinu te pokreće i podupire humanitarne akcije. Više o djelovanju Hrvatske bratske zajednice u Americi na poveznici https://cfu.org/hr/dobro-nam-dosli/.