ZAGREBAČKI CARITAS OBILJEŽIO MEĐUNARODNI DAN BORBE PROTIV SIROMAŠTVA I SOCIJALNE ISKLJUČENOSTI

18.10.2022.

Caritas Zagrebačke nadbiskupije obilježio je Međunarodni dan borbe protiv siromaštva i socijalne isključenosti posredovanjem donacije SPORTKART d.o.o. koja je u svom zabavnom centru »AMAZINGA« osigurala rekreaciju za 100-njak djece iz jednoroditeljskih obitelji i djece bez odgovarajuće roditeljske skrbi u dobi od 7 do 15 godina koji se nalaze u evidenciji Caritasove socijalne službe.


Posjet Amazingi organiziran je u ponedjeljak 17. listopada 2022. godine, od 16:00 do 19:00 sati.


»Povodom Međunarodnog dana borbe protiv siromaštva i socijalne isključenosti ove godine želimo skrenuti pažnju na socijalnu isključenost djece iz jednoroditeljskih obitelji, ukazujući da ona nisu pogođena samo materijalnom neimaštinom nego i ograničenim mogućnostima sudjelovanja u društvenim zbivanjima. Naime, jednoroditeljske obitelji često ne mogu svojoj djeci omogućiti aktivnosti poput odlazaka na školske izlete i maturalna putovanja, sudjelovanja u aktivnostima za slobodno vrijeme koje se uglavnom plaćaju (članstvo u sportskom klubu, dramskoj grupi, glazbenom tečaju, učenju stranog jezika, odlazak u kino, kazalište ili muzej, igraonice…) i sl.
Drago nam je što možemo, zahvaljujući donaciji tvrtke SPORTKART d.o.o., povodom Međunarodnog dana borbe protiv siromaštva i socijalne isključenosti posjetom Amazigi razveseliti djecu iz jednoroditeljskih obitelji koja se nalaze u evidenciji Caritasa kao i djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi«, izjavila je s. Jelena Lončar, ravnateljica Caritasa.