ZA PREVINCIJU RAZNIH OVISNOSTI

8.6.2020. Slika: ZA PREVINCIJU RAZNIH OVISNOSTI

Korisnicima Caritasove Kuće za mlade na Trešnjevci predstavljen program Humanitarne organizacije »Zajednica Susret« za prevenciju raznih ovisnosti

Program »Benjamin«, kojega Humanitarna organizacija »Zajednica Susret« provodi u partnerstvu s Udrugom sudaca za mladež, obiteljskih sudaca i stručnjaka za djecu i mladež, Zagreb te uz financijsku potporu Ministarstva zdravstva Republike Hrvatske, mladima iz Caritasove kuće predstavila je stručna suradnica Udruge psihologinja Ana Harabajsa u suradnji s Miroslavom Rožanković, predsjednicom Udruge.

Na zanimljivom predstavljanju održanom 8. lipnja u Selskoj cesti 165, nakon kojega su sudionici postavljali brojna pitanja, sudjelovalo je desetak stanara Kuće za mlade »Da život imaju!« Caritasa Zagrebačke nadbiskupije, u kojoj se trenutno nalazi dvadeset i troje korisnika (23).

Program »Benjamin« usmjeren je prevenciji (selektivna, inducirana) ovisnosti o alkoholu, drogi, kockanju, igrama na sreću, računalnim igricama, Internetu i rizičim ponašanjima djece i mladih od 14 do 23 godine. Više o Programu zainteresirani mogu pronaći na donjoj poveznici.

https://zajednica-susret.hr/projekti/projekti-u-tijeku/item/301-program-benjamin.html