VELIKA DONACIJA SIGURNOJ KUĆI I PRIGODNA RADIONICA

26.11.2020. Slika: VELIKA DONACIJA SIGURNOJ KUĆI I PRIGODNA RADIONICA

Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama obilježen je u Sigurnoj kući Caritasa Zagrebačke nadbiskupije prigodnom radionicom a istoga dana pristigao je prvi dio velike donacije prikupljene putem jedne facebook-akcije


Povodom Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama 25. studenoga u Kući za žrtve obiteljskog nasilja zagrebačkog Caritasa s korisnicama je održana radionica na kojoj se razgovaralo o nasilju koje mnoge žene doživljavaju te o osjećajima i iskustvima žena koje su uspjele pobjeći iz nasilnog odnosa. Korisnice su pritom imale priliku podijeliti svoja vlastita iskustva, osjećaje i emocije. Posebno je istaknuta važnost razumijevanja, prihvaćanja, podrške i pomoći svim žrtvama obiteljskog nasilja.

Prigodno je uređen i pano te su izvješeni i literarni radovi o ovoj temi.




VELIKA DONACIJA SIGURNOJ KUĆI

Istoga dana korisnicama Kuće za žrtve obiteljskog nasilja dostavljena je i velika donacija potrepština (nova sušilica za rublje, prehrambeni proizvodi, higijenske potrepštine, dezinfekcijska sredstva, odjeća, igračke i dr.). Gospodin Bruno, koji je organizirao ovu akciju putem Facebooka uz pomoć nekoliko bližih suradnika i tridesetak darovatelja, navodi da motivaciju i želju da pomogne potrebitima nalazi u vlastitom iskustvu odrastanja u teškim životnim prilikama. On s još nekoliko prijatelja, a sada i sa svojom zaručnicom, slične akcije na području ovoga grada poduzima već trinaestak godina suosjećajući s ljudima kojima je teško, kako bi im pokazali da nisu sami, posebice obiteljima s djecom. Prikupljenih darova je toliko da su im za prijevoz trebali četiri kombi-vozila i jedan osobni automobil, a posebno se vesele skoroj dostavi darova kupljenih točno prema željama korisnika Sigurne kuće.

Caritas Zagrebačke nadbiskupije zahvaljuje gospodinu Bruni, njegovim suradnicima te svim darovateljima, među kojima posebno gospodinu Ivanu Magudu, koji je kupio sušilicu za rublje.