UZBUĐENJE NA KOTAČIĆIMA I DRUGE RADOSTI

8.6.2021. Slika: UZBUĐENJE NA KOTAČIĆIMA I DRUGE RADOSTI

Gospodin Mario Škegro, direktor Društva sportske rekreacije »Superkid«, u Brezovicu je doselio prije nešto više od godinu dana i dosjetio se, čim je imao priliku i mogućnosti, kako da se uključi i učini nešto korisno za djecu s teškoćama u razvoju, za korisnike Caritasove Kuće bl. Alojzija Stepinca koja zbrinjava djecu s tjelesnim i mentalnim oštećenjima.


Najprije je u dva termina - jedan krajem veljače a drugi početkom ožujka mjeseca ove godine - uključio grupu djece s teškoćama Caritasa Zagrebačke nadbiskupije u Školu skijanja za djecu SUPERKID. U tu donaciju uključio je besplatan prijevoz korisnika iz Brezovice na Sljeme i nazad svojim kombi-vozilom, a na Sljemenu ih je čekao i fini ručak.

»SUPERKID tim i skijanje ostali su u nezaboravnom sjećanju naše djece koja su tada prvi puta stala na skije i spustila se niz snježnu padinu. Iako smo se malo brinuli kako će izgledati njihovo prvo skijaško iskustvo u rukama SUPERKIDA osjećali smo se super-sigurno«, sa zadovoljstvom potvrđuje uspješan ishod škole na snijegu Ivana Kokić Ajazaj, voditeljica Kuće za zbrinjavanje djece i odraslih osoba s tjelesnim i mentalnim oštećenjem »Bl. Alojzije Stepinac«.

Potom je tijekom mjeseca svibnja donirao školu rolanja za dvije grupe djece s teškoćama Caritasovih korisnika - za svaku grupu po 5 dana - koja se odvijala u parku Kuće bl. Alojzija Stepinca.

»Bili su oduševljeni! Naše igrališe oko Kuće tih je dana postalo veliki vozni park za rolanje. Neiscrpan je izvor sreće savladati novu vještinu i nadograditi svoje mogućnosti pomoću divnih instruktora. Na završetku škole rolanja svi su dobili diplome što je pobudilo poseban osjećaj ponosa kod djece, instruktora i kod nas koji brinemo o njima! 😊😊😊«, s radošću se prisjeća prizora njihova učenja rolanja Ivana Kokić Ajazaj, voditeljica Kuće, pokazujući fotografije i videozapis na kojima se vidi kako s velikim uzbuđenjem prate upute koje im daje mlada instruktorica, čiji dojmovi zaslužuju posebni pasus.


RADOZNALI SU, VOLE UČITI I STJECATI NOVE PRIJATELJE

»Raditi u Caritasovoj kući u Brezovici jedno je potpuno novo iskustvo koje sam doživjela. Od mog prvog dolaska i prvoga susreta s djecom bilo je potpuno drugačije nego obični radni dan. Moja dosadašnja iskustva u radu s djecom su takva da su djeca na početku upoznavanja prilično stidljiva, ali ovdje sam doživjela nešto potpuno drugačije. Svi su od početka bili zainteresirani za moje ime te izrazito znatiželjna o tome što sam, tko sam i što radim. Svaki moj idući dolazak djeca su me oslovljavala s imenom i jedva su čekali reći što ima novoga kod njih. Čak i s djecom koja nisu bila u školi rolanja u prolazu smo popričali i upoznali se. Ugodno sam iznenađena što se tiče samoga rada djece i zanimanja za rolanje. Dio djece koji je već znao rolati odlično su savladali nove zadatke, a dio djece koji su se prvi puta susreli s rolanjem bili su uzbuđeni radi rolanja i što su naučili nešto novo. Svi su izvrsno surađivali i slušali zadatke što je i pridonijelo učenju i poboljšanju tehnike. Ponekad, kada bi imali loš dan trebalo ih je dodatno motivirati kako bi ostali na rolanju te bi na kraju uspjeli odraditi sat rolanja. Sat je bio podijeljen na uvodni dio sata (zagrijavanje), glavni dio sata (poligon) i završni dio sata (igra). Ono što su učili je kretanje prema naprijed, kočenje, klizanje (medo, patuljak) te promjene smjera kretanja, a naprednija grupa učila je rolanje unazad te prelaženje prepreke. Djeca su unutar petodnevne škole uspjela savladati sve zadatke te su uistinu ostavili lijepi utisak na mene jer smo se osim škole rolanja družili i sprijateljili«, prenosi nam instruktorica Andrea svoje oduševljenje u radu s korisnicima Kuće bl. Alojzija Stepinca.

Caritas zahvaljuje gospodinu Škegri i SUPERKIDU na ovom prelijepom sportskom iskustvu, a njegovi korisnici unaprijed se vesele novim dogodovštinama!