UVIJEK VJERNI PRIJATELJI IZ MANTOVE

29.6.2021. Slika: UVIJEK VJERNI PRIJATELJI IZ MANTOVE

Ovih dana u Caritasu Zagrebačke nadbiskupije boravi delegacija iz biskupije Mantova koju čine Matteo Amati, novi direktor Caritasa biskupije Mantova, Davide Fezzardi, Caritas Guidizzolo te dugogodišnji prijatelj Zagrebačkog Caritasa don Luigi Milani.


Ravnateljica Caritasa, s. Jelena Lončar, sa suradnicima je primila goste u novom sjedištu uprave Caritasa u Babonićevoj 121. Upoznala ih je s aktivnostima i načinima pomoći koje pruža Zagrebački Caritas te im prenijela iskustva i okolnosti u kojima Caritas djeluje nakon potresa u ožujku i prosincu 2020. godine zajedno s izazovima koje je sa sobom donijelo vrijeme korona virusa.

Tijekom razgovora delegacije su razmijenile iskustva o karitativnom radu u Mantovi i Zagrebu te razmatrali moguće nove oblike suradnje ovih dvaju Caritasa.

Zajedno su obišli u potresu stradalu Zagrebačku katedralu te upoznali razmjere štete na tom simbolu hrvatske duhovnosti i kulture.

U popodnevnim satima gosti su posjetili Caritasove domove na Savici i u Brezovici te korisnicima podijelili prigodne darove i pomoć.

Delegaciju je primio i predsjednik Caritasa mons. Zlatko Koren koji im je tom prihodom izrazio zahvalnost za blizinu i pomoć kojom nas prate.


Na fotografiji dolje: Posjet Kući bl. Alojzija Stepinca u Brezovici