USREĆUJE GA OZRAČJE PRIHVAĆENOSTI

27.5.2021. Slika: USREĆUJE GA OZRAČJE PRIHVAĆENOSTI

Životno iskustvo gospodina Dade Golemca je da je 'blaženije davati nego li primati' (Dj 20,35b). Želja da ispuni svoju duboku potrebu za služenjem bližnjima u potrebi učinila ga je Caritasovim volonterom - najprije u projektu Socijalne samoposluge u Crnojezerskoj, zatim u Kući ljubavi na Savici te posljednje vrijeme u Polu/dnevnom boravku za osobe s invaliditeom Kuće bl. Alojzija Stepinca.


Kada je već tamo, u Brezovici, razumljivo je da je sudjelvao i u projektu »Uključi se, volontiraj i sviraj«, održavši 18. svibnja koncert na gitari, pjevajući od dječjih pjesmica, preko zabavne glazbe sve do duhovnih skladbi.

»Bez obzira koja je publika pred vama - mlada ili stara, zdrava ili bolesna, s poteškoćama ili bez njih - svim nastupima uvijek su zajedničke oznake: ljubav, prijateljstvo i druženje - koji stvaraju toplinu i ozračje prihvaćenosti. Osjećaj da sam dobrodošao čini me jako sretnim«, kaže gospodin Golemac, za kojega je volontiranje ne samo izraz ljubavi prema potrebitima već i čin zahvalnosti prema Kristu, koji ga je izveo iz pakla poroka pa ga želi slaviti svim talentima kojima ga je blagoslovio.