USKRSNA ČESTITKA RAVNATELJICE CARITASA

15.4.2022. Slika: USKRSNA ČESTITKA RAVNATELJICE CARITASA


        Dragi podupiratelji Caritasa Zagrebačke nadbiskupije!

        Ovogodišnju korizmu, zaodjenutu sinodskim hodom Crkve, osobito su obilježila ratna stradanja ukrajinskog naroda, vraćajući nas u vrijeme Domovinskog rata. Suosjećajući s ukrajinskim narodom i nošeni vjerom u Boga te s pouzdanjem u zaštitu Majke Marije, čijem je Srcu Crkva posvetila Ukrajinu, spremno smo pritekli u pomoć raseljenim osobama iz Ukrajine, posebno onima koje dolaze u Hrvatsku, ali i ukrajinskom narodu izloženom agresiji, gladi i opasnostima u obrani vlastitih ognjišta.

        Bogatstvo služenja nadilazi svaku riječ i svaki zapis, ali srce voli čuti da se i nešto lijepo događa u ovom bremenitom vremenu u kojem se gazi i ljude i vrijednosti. Zahvalni smo stoga svima koji su otvorili svoja srca, svoje domove te se stavili Caritasu na raspolaganje u materijalnom, stručnom i duhovnom smislu, kao i svim volonterima i suradnicima župnih Caritasa i Nadbiskupijskog Caritasa koji iz dana u dan svjedoče sebedarje.

        Neka kušnje našega vremena potaknu na preispitivanje vlastite nutrine, da bismo čista srca spoznali, prihvatili i živjeli ono bitno. Neka budu i prigoda za rast u vjeri da Bog i danas usred neizvjesnosti bdije nad nama i našim životima.

        »Sigurno nas neće mimoići kušnje. Nije to ništa neobično. To spada u život po vjeri. Nekad su kušnje blage, nekad vrlo naporne pa čak i dramatične. Možemo se u kušnji osjećati i osamljeni, ali milost Božja, milost pobjedonosne vjere nikad nas ne napušta. Zato svaku kušnju, pa i najstrašniju, možemo pobjednički svladati« (Sv. Papa Ivan Pavao II. Ustanite, hajdemo!, str. 136).

        Neka ove ohrabrujuće misli sv. Ivana Pavla II. budu i nama svjetlo i snaga i neka po njegovu zagovoru naša vjera pobjedonosno zasja u Vazmenom otajstvu Kristova uskrsnuća, otajstvu pobjede života nad smrću.

        S tim mislima i molitvama, svima Vama dragi prijatelji Caritasa Zagrebačke nadbiskupije, želim radostan i blagoslovljen Uskrs!



s. Jelena Lončar, ravnateljica Caritasa


        O Uskrsu 2022. godine