SOLIDARNOST UČENIKA XV. GIMNAZIJE S MLADIMA IZ KUĆE EMAUS

27.3.2023. Slika: SOLIDARNOST UČENIKA XV. GIMNAZIJE S MLADIMA IZ KUĆE EMAUS

Za potrebe Caritasove Kuće Emaus, u kojoj su smješteni mladi bez odgovarajuće roditeljske skrbi, učenici XV. gimnazije u Zagrebu darovali vrijednu informatičku opremu, a donaciji su se pridružili i jedan od roditelja učenika XV. gimnazije te jedan od učenika s posebnim darovima.Donaciju nove informatičke opreme - 2 prijenosna računala, 1 tablet i 2 pojačavala internet signala - uručio je ravnatelj MIOC-a prof. Nikola Dmitrović 27. ožujka u Kući Emaus, u pratnji psihologinje Zrinke Pandžić, učenica Nike i Iris, učenika Martina i Fabijana te gosp. Lovreka Dijanića.

Prilikom primopredaje donacije voditeljici Sektora socijalne skrbi CZN-e Suzani Horvat Kutle, ravnatelj Dmitrović naglasio je da je donacija, usmjerena u ovu Caritasovu kuću na inicijativu učenika te mladima u Kući Emaus poželio da to sve iskoriste najbolje što mogu, prvenstveno za učenje a zatim i za zabavu.

Donaciju Škole, za koju su novčana sredstva učenici prikupili tijekom prošlogodišnjeg božićnog sajma i tombole, povećao je gosp. Dijanić donacijom 5 rabljenih stolnih računala, a izvrsni informatičar Fabijan Cikač gamerskom tipkovnicom i mišom, slušalicama te zvučnikom, koje je osvojio na natjecanjima.

Gđa Horvat Kutle zajedno s mladima iz Kuće Emaus i Caritasovim zaposlenicama u ovoj kući zahvalila je na vrijednoj donaciji koja će učenicima biti od velike pomoći te je goste upoznala sa životom korisnika, kroz redovite i izvanredne aktivnosti te im je pokazala sobe i zajedničke prostorije Kuće.

Više fotografija možete vidjeti u objavi na našoj facebook stranici.