SASTANAK VOLONTERA PROJEKTA »AKTIVNI 65+«

16.2.2023. Slika: SASTANAK VOLONTERA PROJEKTA »AKTIVNI 65+«

U okviru Projekta »Aktivni 65+«, kojega financira Grad Zagreb a provodi Caritas Zagrebačke nadbiskupije u partnerstvu s Društvom za psihološku pomoć, održan je drugi sastanak volontera.

Sastanak s volonterima održan je 16. veljače u zgradi Uprave Zagrebačkog Caritasa, u Babonićevoj 121 u Zagrebu, a vodila ga je Daniela Bukvić, voditeljica Projekta »Aktivni 65+« iz Službe projekata i volonterskih aktivnosti CZN-e.

»Korisnici Projekta Aktivni 65+su građani Zagreba starije životne dobi (65+), koji žive u samačkim kućanstvima, niskog su materijalnog statusa i socijalno su isključeni, a izvoditelji aktivnosti su volonteri Caritasa. Volonteri će korisnike motivirati, uključivati i pratiti u sportsko-rekreativnim, kulturno-zabavnim i radno-kreativnim aktivnostima, sukladno interesima i mogućnostima korisnika«, objašnjava voditeljica Bukvić, ističući kako aktivnosti kvalitetnog provođenja slobodnog vremena i stvaranje veza sa ljudima u lokalnoj zajednici doprinose očuvanju mentalnog i fizičkog zdravlja osoba starije životne dobi i osiguravaju njihov duži ostanak u vlastitim domovima.

Prethodni sastanak s volonterima ovoga projekta održan je 27. listopada 2022. godine.

Više informacija o Projektu vrijednom 80.000,00 kn, koji se provodi od 1. svibnja 2022. do 21. travnja 2023. godine, dostupno je na mrežnoj adresi https://www.czn.hr/projekti/projekt-aktivni-65.


Sadržaj ove vijesti isključiva je odgovornost Caritasa Zagrebačke nadbiskupije.