REHABILITACIJA U PRIRODI KORISNIKA CARITASOVE KUĆE U BREZOVICI

4.11.2021. Slika: REHABILITACIJA U PRIRODI KORISNIKA CARITASOVE KUĆE U BREZOVICI

U okviru projekta »Rehabilitacija u prirodi«, kojega Caritas Zagrebačke nadbiskupije provodi uz financijsku potporu Zagrebačke županije, tijekom proteklih pet dana u Kalju na Žumberku održano je niz radionica za korisnike Kuće za zbrinjavanje djece i odraslih osoba s tjelesnim i mentalnim oštećenjem »Bl. Alojzije Stepinac« u Brezovici.


Opći cilj projekta »Rehabilitacija u prirodi« je unapređivanje zdravlja i prilagođavanje na druge socijalne sredine djece s teškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom - korisnika socijalne usluge dugotrajnog smještaja u Caritasovoj Kući »Bl. Alojzije Stepinac«.

Grupne radionice održavale su se kroz orijentacijske vježbe u prirodi; snalaženje i funkcioniranje u novim okruženjima; kreativno izražavanje upotrebom prirodnih materijala (biljke, grane, kamen itd.), plesnih i sportskih radionica, učenje prepoznavanje drveća i šumskih plodova te vježbe pripreme jednostavnih obroka.

Koliko znači boravak u prirodi za psihičko i za fizičko zdravlje Brezovčani su se uvjerili na najbolji mogući način - udišući šumski zrak okupani jesenskim bojama i suncem prelijepog Žumberačkog gorja.

Autori Fotografija: Gordana Juriško, Katica Mavračić i Iva Pavek