RAZMJENA ISKUSTAVA I POSJET USTANOVAMA ZA SKRB O MIGRANTIMA

22.5.2023. Slika: RAZMJENA ISKUSTAVA I POSJET USTANOVAMA ZA SKRB O MIGRANTIMA

Caritas regije Ludwigsburg-Waiblingen-Enz bio je domaćin dvodnevnoga radnog sastanka stručnih suradnika zagrebačkog i würtenberškog Caritasa.


Tijekom radnog dijela razmijenjena su iskustva i izazovi rada s migrantima, maloljetnim migrantima bez pratnje te iskustva i načini prikupljanja sredstava – fundraising.
Na dvodnevnom radnom sastanku, 16. i 17. svibnja sudjelovali su tajnik Caritasa Zvonko Erceg, voditeljica Sektora karitativnog rada Elza Parlov, voditeljica Sektora socijalnih usluga i drugih oblika skrbi Suzana Horvat Kutle te voditeljica Službe računovodstveno-financijskih i kadrovskih poslova Ankica Miljanović.

Ispred Caritasa Ludwigsburg-Waiblingen-Enz sudjelovali su voditelj Caritasa Marc Dressel sa stručnim voditeljima različitih područja djelovanja Marc Hinderer, Ellen Eichhorn-Wenz i Monika Miller. Sudionicima susreta pridružio se direktor Caritasa Biskupije Rottenburg-Stuttgart vlč. Oliver Merkelbach koji je izrazio zadovoljstvo nastavkom suradnje istaknuvši kako ona obogaćuje i oplemenjuje rad obaju Caritasa.

Za vrijeme boravka u Njemačkoj gosti iz Zagreba posjetili su nekoliko ustanova u kojima se pružaju različiti vidovi pomoći migrantima te se upoznali s izazovima rada s ovom ranjivom skupinom. Drugog dana boravka imali su priliku upoznati način na koji Caritas u ovoj regiji predstavlja javnosti svoju djelatnost i nastoji pridobiti nove stručne suradnike sudjelovanjem na danu otvorenih vrata pod nazivom „CariYEAHre Tag“.

Za vrijeme boravka u Ludwigsburgu upriličen je i susret s bivšim voditeljem Caritasa Ludwigsburg-Waiblingen-Enz gospodinom Hendrikom Rook, koji je nakon dvadesetsedmogodišnjeg vođenja ovog Caritasa u ožujku otišao u mirovinu. Tom prilikom su mu preneseni pozdravi ravnateljice Caritasa s. Jelene Lončar i zahvalnost za dugogodišnju suradnju i otvorenost.