RAVNATELJICA CARITASA ZAGREBAČKE NADBISKUPIJE U CARITASOVOJ KUĆI „BL. ALOJZIJE STEPINAC“ U BREZOVICI PRIMILA RAVNATELJA HRVATSKOG CARITASA FRA TOMISLAVA GLAVNIKA

23.1.2023. Slika: RAVNATELJICA CARITASA ZAGREBAČKE NADBISKUPIJE U CARITASOVOJ KUĆI „BL. ALOJZIJE STEPINAC“ U BREZOVICI PRIMILA RAVNATELJA HRVATSKOG CARITASA FRA TOMISLAVA GLAVNIKA

Ravnatelj Hrvatskog Caritasa fra Tomislav Glavnik posjetio je u ponedjeljak 23. siječnja 2023. godine Caritas Zagrebačke nadbiskupije i obišao Caritasovu Kuću za djecu i odrasle s tjelesnim i mentalnim oštećenjem „Bl. Alojzije Stepinac u Brezovici.

U srdačnom razgovoru ravnateljica Caritasa s. Jelena ukazala je fra Tomislavu na izazove i poteškoće te potrebu velikih ulaganja u održavanje infrastrukture i voznog parka kuće u Brezovici.

S radom kuće i životom korisnika fra Tomislava je upoznao voditelj Kuće Berislav Janjić istaknuvši tekuće potrebe održavanja kuće i brige o svakodnevnim potrebama korisnika.

Stručna voditeljica Kuće prof. def. Ana Klarić upoznala je fra Tomislava s organizacijom rada i sveobuvatnom skrbi o korisnicima kojom im stručni zaposlenici pružaju odgojne, medicinske i stručno - terapijske usluge.

U susretu s korisnicima i zaposlenicima fra Tomislav se osvjedočio koliko ljubavi i predanja ulažu zaposlenici i volonteri u njegu, skrb, odgoj, rehabilitaciju i integraciju korisnika. Iskazao je bezuvjetnu podršku Hrvatskog Caritasa u skrbi za korisnike te prilikom posjeta za potrebe korisnika uručio digitalni logopedski set vrijedan oko 3.200 eura koji će biti značajna pomoć stručnom radu s korisnicima.

U Caritasovoj kući u Brezovici nalazi se sedamdeset i pet korisnika na stalnom smještaju te dvadeset i dvoje korisnika u dnevnom boravku.