PREDSTAVNICI NACIONALNIH CARITASA UPOZNALI SE S RADOM CARITASA ZAGREBAČKE NADBISKUPIJE

4.7.2024. Slika: PREDSTAVNICI NACIONALNIH CARITASA UPOZNALI SE S RADOM CARITASA ZAGREBAČKE NADBISKUPIJE

Predstavnici nacionalnih Caritasa jugoistočne Europe (Albanija, Crna Gora, Kosovo, Srbija, Makedonija, Bugarska, Bosna i Hercegovina) te predstavnici Caritasa Europe i Flandrije (Belgija) posjetili su 3. srpnja Kuću sv. Franje u Vugrovcu u kojoj Caritas Zagrebačke nadbiskupije više od pedeset godina brine o djeci bez odgovarajuće roditeljske skrbi.


Posjet je upriličen u sklopu prvog Foruma o partnerstvu nacionalnih Caritasa jugoistočne Europe kojega su organizirali Hrvatski Caritas i Caritas Bosne i Hercegovine.

Ravnateljica Caritasa Zagrebačke nadbiskupije s. Jelena Lončar goste je upoznala s organizacijom Nadbiskupijskoga Caritasa te predstavila djelovanje i usluge koje pruža korisnicima.

Voditeljica Kuće sv. Franje Ivana Vincek Kovačić istaknula je najznačajnije odrednice svakodnevnog života u Kući i skrbi koja se pruža djeci bez adekvatne roditeljske skrbi koja ovdje odrastaju.

Posebna radost bila je susret gostiju s korisnicima te prigoda u kojoj su im korisnici pokazali svoje sobe i prostore dnevnoga boravka koji su, zahvaljujući potpori Hrvatskoga Caritasa, obnovljeni i opremljeni novim namještajem.

FB