PREDBOŽIĆNA RADOST DRUŽENJA S POTREBITIMA

14.12.2022. Slika: PREDBOŽIĆNA RADOST DRUŽENJA S POTREBITIMA

Kroz protekla dva tjedna Caritasovu Stambenu zajednicu u Kući Trešnjevka brojni darovatelji stanare su razveselili darovima i obogatili prijateljskim druženjem.


»Na poticaj gđe Suzane Pekez, patronažne sestre Doma Zdravlja Zagreb – Zapad darovale su Stambenoj zajednici različite predmete koje će sobe i dnevni boravak korisnika učiniti veselijim - stolac za njihanje, police za stripove i knjige, stolić za televizor, zatim pribor za kreativne radionice i okvire za slike. Ali najveću radost donio je akvarij s ribicama i maleni hrčak po imenu - Medo«, opisuje voditeljica Zajednice Marija Cvitić 'prvu grupu' darovatelja.

Drugu 'grupu' darovatelja okupila je gđa Marijana Medić, a oni su donijeli darove koje su Caritasovi korisnici u Nijemčanskoj 14 poželjeli za Božić i tako svima njima izmamili veliki osmijeh - ističe voditeljica Cvitić.

U trećoj grupi darovatelja bile su članice Zajednice žena »Katarina Zrinski« - HDZ Grada Zagreba, koje su obradovale članove Stambene zajednice velikom donacijom slatkiša i voća.

Učenici Privatne gimnazije i ekonomske škole »Katarina Zrinski« donijeli su korisnicima puno mandarina kako bi osigurali dovoljno vitamina za zimske dane«, završava kratki izvještaj voditeljica Cvitić.

Caritas Zagrebačke nadbiskupije od srca zahvaljuje svim spomenutim darovateljima.

Više fotografija vezanih uz ovu vijest može se vidjeti u objavi na facebook stranici našega Caritasa.