POMOZIMO OBITELJI SAMOHRANOG OCA

8.9.2020. Slika: POMOZIMO OBITELJI SAMOHRANOG OCA

Caritas Zagrebačke nadbiskupije poziva na solidarnost i pomoć obitelji samohranog oca s petero malodobne djece. Najstarije dijete je učenik 8. razreda a najmlađe polaznik male škole. Djeca su dobri đaci i dobrog vladanja.


Obitelj živi uglavnom od pomoći dobrih ljudi i Caritasa jer otac zbog brige oko djece nije mogao stupiti u radni odnos. Trenutno su podstanari a najamninu plaćaju 4.000 kuna plus režije. Dugovanja se gomilaju a najgore je što do kraja mjeseca rujna moraju napustiti stambeni prostor u kojem trenutno žive.

Nadbiskupijski i župni caritas im pomažu prema svojim mogućnostima ali nisu u stanju riješiti sve njihove probleme.

Caritas poziva na pomoć u pronalaženju stana koji bi bio povoljniji ili možda besplatan ili pomoć u podmirivanju troškova najma i režija... Zbog djece koja pohađaju školu bilo bi poželjno područje Novog Zagreba, ali nije uvjet. Važna je blizina škole!

Za više informacija o potrebama ove obitelji i načinima kako im izravno pomoći osoba za kontakt je gđa Jadranka Bosnar, voditeljica Socijalne službe Caritasa Zagrebačke nadbiskupije (mob. 098 408 536; e-mail jbosnar@czn.hr).