POMOĆ OBITELJIMA SA ŠKOLARCIMA I PRODAJNA IZLOŽBA ZA OGRJEV POTREBITIMA

27.9.2021. Slika: POMOĆ OBITELJIMA SA ŠKOLARCIMA I PRODAJNA IZLOŽBA ZA OGRJEV POTREBITIMA

Caritas župe sv. Josipa na zagrebačkoj Trešnjevci prikupio je 15.000 kuna za kupnju ogrjeva za potrebite dvodnevnom prodajnom (donacijskom) izložbom održanom u svojim prostorima na adresi Trakošćanska 47, u Zagrebu.


Jesenska prodajna izložba održana je 25. i 26. rujna od 8:00 do 20:00 sati, a posjetitelji su prigodnim novčanim darom naznačenim na svakom artiklu pomogli župnom Caritasu prikupiti novčana sredstva za kupnju ogrjeva potrebitim pojedincima i obiteljima na području župe.

»Pripreme za prodajnu, odnosno donacijsku izložbu, traju tri tjedna, tijekom kojih volonteri pripremaju donirane artikle za prodaju, što nerijetko uključuje pranje i čišćenje odjeće, obuće i raznih predmeta. Ponekad volonteri i kući nose stvari za pranje tako da u rad župnog Caritasa ne ulažu samo svoje slobodno vrijeme nego i svoja sredstva«, objašnjava gđa Maja Pavić, voditeljica župnog Caritasa, koji inače održava četiri prodajne (donacijske) izložbe godišnje, a prihodi od ostale tri (Božićne, Uskrsne i ljetne) koristi za prikupljanje novca za kupnju hrane za mjesečne pakete pomoći onim obiteljima koje su u teškom imovinskom stanju.

Svim posjetiteljima izložbe, koji su pomogli da se za potrebite prikupi ukupno 15.000 kuna, posebno zahvaljuje župnik vlč. Damir Ocvirk.

Velečasni Ocvirk ovom prigodom podsjeća i na župnu akciju »Radosno u novu školsku godinu«, koja je također završila u subotu 25. rujna. Tom akcijom se pokazuje briga Crkve za višečlane obitelji s malim školarcima, koje nisu nužno socijalno ugrožene. Akciju provode već treću godinu, a ove jeseni kroz nju je ukupno 122 djece dobilo je po 200 kuna, što je ukupno 24.400 kuna!


POZIV ŽUPNIM CARITASIMA

Ovom prigodom pozivamo i druge župne caritase u Zgrebačkoj nadbiskupji da nam, uz godišnje izvještaje, šalju vijesti o pojedinačnim akcijama - najave, tijek i rezultate istih - kako kako bismo na našim mrežnim stranicama mogli imati pregled bogastva karitativnog rada u župama.