POMOĆ CARITASA BISKUPIJE GRAZ-SECKAU STRADALIMA U POTRESU

2.9.2021. Slika: POMOĆ CARITASA BISKUPIJE GRAZ-SECKAU STRADALIMA U POTRESU

Zahvaljujući financijskoj pomoći Caritasa biskupije Graz-Seckau u iznosu od 290.500,00 kuna, Caritas Zagrebačke nadbiskupije pomogao je 40 obitelji stradalih u potresu s područja Zagrebačke nadbiskupije i Sisačke biskupije.


Posljedice razornih potresa koji su 22. ožujka i 29. prosinca 2020. godine pogodili područje Zagreba i okolice te područje Sisačko-moslavačke županije još će se godinama sanirati. Prema podacima Međunarodne banke za obnovu i razvoj vrijednost izravne štete procjenjuje se na 16,6 milijardi eura. Tisuće ljudi koji su se našli u nevolji i više od 70.000 oštećenih objekata izazovi su na koje nije jednostavno odgovoriti. Caritas Zagrebačke nadbiskupije se, uz pomoć brojnih dobročinitelja i partnera, različitim projektima i aktivnostima uključio u pomoć stradalima.

Projektom „Pomoć obiteljima i pojedincima pogođenima potresom“, u suradnji s Caritasom biskupije Graz-Seckau, pomoć je primilo 40 obitelji čiji su domovi oštećeni; 5 obitelji primilo je vaučere za nabavu građevinskog materijala, 15 obitelji novčanu pomoć za nabavu domaćih životinja, sjemenja i stočne hrane te 20 obitelji jednokratnu financijsku pomoć.

Tako je iznosom od 290.500,00 kuna barem dio stradalih potpomognut pri obnovi kućanstava i obiteljskih gospodarstava.

Ovaj projekt nastavak je dugogodišnje suradnje Zagrebačkog i Štajerskog caritasa.

Zahvaljujući pomoći brojnih dobročinitelja i partnera te Zagrebačke nadbiskupije, preko Zagrebačkog caritasa do sada je pomoć primilo 213 obitelji stradalih u potresu u ukupnom iznosu od 2.655.155,00 HRK.

Caritas Zagrebačke nadbiskupije nastavit će pratiti potrebe obitelji čiji su domovi oštećeni te u skladu s mogućnostima pružati potrebnu pomoć.