PODRŠKA STUDENATA OSOBAMA S INVALIDITETOM

26.3.2024. Slika: PODRŠKA STUDENATA OSOBAMA S INVALIDITETOM

Caritasove sanseverije, ukrašene uskrsnjim ukrasima, našle su put do sretnih vlasnika, koji su njihovom kupnjom poduprli rad Organiziranog stanovanja za osobe s invaliditetom "Trešnjevka"!


Korisnicima i volonterima u presađivanju sanseverija pomogli su i bogoslovi iz Nadbiskupskog bogoslovnog sjemeništa u Zagrebu. Oni u Nijemčansku dolaze u okviru socijalno-karitativnom praktikuma, kojega provode u kućama Caritasa Zagrebačke nadbiskupije.



Prodaju Caritasovih 'uskrsnih' sanseverija organizirali su članovi Udruge "Mladi imotske krajine" ispred Restorana II. u Studentskom domu Stjepan Radić u subotu 23. ožujka, uoči Cvjetnice. Prodaja je bila samo jedan dio njihove tradicionalne uskrsne humanitarne akcije "Mala djela u Velikom tjednu", u okviru koje su za stanare ove Caritasove kuće na Trešnjevci također prikupljali od studenata novčane darove i darove u naravi - odnosno "sve što prolazi na iksicu"!



Studenti su tako prikupili ukupno 450,00 eura, od čega su Caritasovim korisnicima kupili uskrsne darove i počastili ih, a ostatak iznosa od 335,00 eura uručili su voditeljici Stambene zajednice prilikom posjeta Kući 26. ožujka. Navedena sredstva utrošit će se za kupnju i montažu dvaju prozora na dvorišnoj prostoriji kuće u Nijemčanskoj, koja ovoj stambenoj zajednici služi za radionice i druge slobodne aktivnosti.


Više fotografija možete vidjeti u objavi na našoj facebook stranici.