POČETNI SASTANAK PROJEKTA “PADDLE FOR THE EARTH” POSTAVLJA SMJER ZA ODRŽIVU AVANTURU

22.12.2023. Slika: POČETNI SASTANAK PROJEKTA “PADDLE FOR THE EARTH” POSTAVLJA SMJER ZA ODRŽIVU AVANTURU

U inovativnoj inicijativi za promicanje održivih praksi kajakaštva i kanuizma, kick-off sastanak za projekt “Paddle for the Earth” održan je 19. prosinca 2023. Okupljanje je označilo početak ambicioznog projekta s ciljem poticanja odgovornosti prema okolišu, sudjelovanja zajednice i inkluzivnih aktivnosti na otvorenom. Sastanku su prisustvovali ključni dionici, postavljajući temelje za uzbudljivu i značajnu inicijativu.



Pod vodstvom koordinatora projekta Filipa Karamarka, sastanak je okupio ključne dionike iz različitih organizacija, uključujući Kajak Kanu Klub Mladost, Caritas zagrebačke Nadbiskupije, Budapest Association for International Sport i Kajakaško društvo Brkati som. Sastanak je započeo srdačnim dobrodošlicama i tehničkim uvidima, a zatim su uslijedile prezentacije partnera koje su poticale međusobno razumijevanje i potencijalne suradnje.

Koordinator je izložio glavne komponente projekta, ciljeve i proračun. Tijekom sesije istaknuti su učinkoviti alati za upravljanje projektima, uključujući platforme FTOP i SyGMa, te su uspostavljeni neformalni kanali komunikacije poput pohrane u oblaku i komunikacijske grupe. Partneri su izrazili predanost poštivanju propisa o Ugovoru o dodjeli sredstava, fokusirajući se na operativne zadatke i odgovornosti. S zajedničkom vizijom za održivost u vodenim sportovima, projekt “Paddle for the Earth” postavlja obećavajući presedan za ekološke prakse.


PREGLED PROJEKTA: PADDLE FOR THE EARTH

Projekt “Paddle for the Earth” je višedimenzionalna inicijativa koja obuhvaća različite akcije usmjerene na promicanje održivih praksi, sudjelovanje zajednice i sportskih aktivnosti na otvorenom. Među ključnim komponentama projekta su edukacijske sesije o implementaciji ekoloških praksi kajakaštva i kanuizma, akcije čišćenja radi očuvanja prirodnih vodenih tijela te pružanje sportskih aktivnosti na otvorenom za socijalno ugrožene pojedince. Osim toga, projekt ima cilj organizirati utrke kajaka za školsku djecu i pružiti mogućnosti za kajakaše svih dobnih skupina.


KLJUČNI REZULTATI I SLJEDEĆI KORACI

Kick-off sastanak donio je plodne rasprave o ciljevima projekta, vremenskim okvirima i suradničkim naporima. Sudionici su dijelili svoje perspektive o najboljem načinu integracije održivosti u prakse kajakaštva i o uključivanju raznolikih zajednica. Sljedeći koraci uključuju razvoj procjene potreba i smjernica za održive prakse kajakaštva i kanuizma, te strategije za osiguranje uspjeha projekta.

Dok “Paddle for the Earth” isplovljava na ovu transformacijsku avanturu, zajednička strast i stručnost sudionika obećavaju uzbudljivu i značajnu budućnost. Ostanite s nama za nadolazeće informacije o tome kako će ovaj projekt stvarati valove u promicanju održivih aktivnosti na otvorenom i razvijati osjećaj zajedništva i ekološke odgovornosti te kako bismo pratili napredak projekta prema razvijanju harmoničnog odnosa između kajakaša i okoline.

Svi zajedno veslamo za zeleniju Zemlju!


Izvor: paddle4earth.eu

PROJEKT »PADDLE FOR THE EARTH«
https://www.czn.hr/projekti/projekt-paddle-for-the-earth


FB