ODRŽANA ZAVRŠNA KONFERENCIJA PROJEKTA »SOCIJALNO SE UKLJUČI I ZAPOSLI – SUZI«

16.2.2022. Slika: ODRŽANA ZAVRŠNA KONFERENCIJA PROJEKTA »SOCIJALNO SE UKLJUČI I ZAPOSLI – SUZI«

Na Završnoj konferenciji projekta „Socijalno se uključi i zaposli – SUZI“, održanoj 14. veljače, predstavljeni su rezultati provedbe Projekta, čiji su partneri Centar za socijalnu skrb Zagreb, Hrvatski zavod za zapošljavanje, Regionalni ured Zagreb, Gradsko društvo Crveni križ Zagreb, Caritas Zagrebačke nadbiskupije, Zajednica saveza osoba s invaliditetom Hrvatske, Zajednica udruga i članova hrvatskih vojnih invalida Domovinskog rata Grada Zagreba i Unija Roma Hrvatske - izvješćuje Grad Zagreb na svojim službenim mrežnim stranicama.


Provedba Projekta, čiji je nositelj Grad Zagreb, započela je u kolovozu 2019., a traje do veljače 2022. Glavni cilj projekta je poticanje stručne osposobljenosti i zapošljavanje teško zapošljivih žena pripadnica višestruko marginaliziranih skupina, registriranih u evidenciji Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.

Zahvalivši svim sudionicima i partnerima ovog Projekta, gradonačelnik Grada Zagreba Tomislav Tomašević je istaknuo kako je Gradu Zagrebu iznimno važno ulagati u socijalnu politiku, socijalno uključivanje različitih društvenih skupina te zapošljavanje teško zapošljivih društvenih skupina, kao što su i žene. „Jasno načelo nas kao nove gradske vlasti je da što više socijalnih usluga pružamo u domovima, a što manje u ustanovama te da su građani, posebice oni stariji i osobe s invaliditetom, što više uključeni u život zajednice iz svojih domova.“, dodao je zagrebački gradonačelnik te rekao kako se radi o Projektu vrijednom 10 milijuna kuna, u potpunosti financiranom sredstvima Europskog socijalnog fonda.

Državna tajnica Margareta Mađarić, uime ministra rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Josipa Aladrovića, čestitala je na uspješnom završetku Projekta te rekla kako Vlada i Ministarstvo smatraju važnim provođenje i osiguravanje ovakvih projekata, kao i korištenje bespovratnih sredstava Europske unije upravo u područjima koja se tiču socijalne politike i brige o našim starijim sugrađanima.

Predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba Joško Klisović pozvao je sve građane Zagreba da sudjeluju u građenju poticajnog i konstruktivnog društva u kojemu će svatko imati priliku realizirati se. „Zahvaljujem ne samo na ostvarenju politike ovog Grada, nego na ostvarenju želje svih građana, a to je da budu socijalno uključeni i zaposleni.“, zaključio je gospodin Klisović.

Voditelj Projekta ispred Grada Zagreba Andrija Petrović, zajedno s predstavnicima partnera Projekta, iznio je rezultate provedbe Projekta te naglasio kako je kroz aktivnosti projekta zaposleno 50 dugotrajno nezaposlenih žena, pripadnica višestruko marginaliziranih skupina, dok je njih 28 dodatno osposobljeno za jedno od deficitarnih zanimanja na tržištu rada. Zaposlene žene pružaju uslugu za 368 krajnjih korisnika – starijih i nemoćnih osoba i osoba u potrebi. Osim toga, zaposleno je i 5 kontrolora za praćenje koji prate rad angažiranih i zaposlenih žena, njihovo izvršavanje preuzetih obveza te zadovoljenje potreba krajnjih korisnika.

Projektom je ostvaren nadstandard u pružanju socijalnih usluga i time poboljšana kvaliteta života starijih i nemoćnih osoba, omogućen njihov dugotrajniji boravak u vlastitom domu, a samim time i odgođen njihov smještaj u institucije ili udomiteljske obitelji.


Izvor: GRAD ZAGREB


Više informacija o samom Projektu možete pronaći na poveznici https://projekt-suzi.zagreb.hr.