OBILJEŽENI DANI MEDIJSKE PISMENOSTI

24.4.2021. Slika: OBILJEŽENI DANI MEDIJSKE PISMENOSTI

Ovogodišnji Dani medijske pismenosti, koji su imali za temu »Digitalni mediji i mentalno zdravlje«, trajali su od 19. do 23. travnja, a obilježeni su prigodnim radionicama i u dvije kuće Caritasa Zagrebačke nadbiskupije.


»Obzirom da je korištenje digitalnih medija među općom populacijom jako rašireno, posebice za vrijeme ove pandemije, a navedeno je primjećeno i među korisnicima koji se nalaze u institucionalnoj skrbi Caritasa, povodom Dana medijske pismenosti organizirali smo radionice u Kući Emaus i Kući ljubavi«, izvješćuje Caritasova zaposlenica Sandra Žitković Bunčić, dipl. psiholog.

Tema radionica bila je »Moji motivi za korištenje društvenih mreža«.

»Kroz razgovor s korisnicima došli smo do saznanja da su njihovi glavni razlozi korištenja društvenih mreža: zabava, komunikacija i informiranje. Kroz radionice smo im posvijestiti rizike korištenja društvenih mreža, posebice ih upozorivši na nasilje na društvenim mrežama, a zajednički smo došli do rješenja kako da se rizici umanje, npr. kroz povezivanja samo s nama poznatim osobama«, kaže psihologinja Žitković Bunčić.