NAJAVA OBILJEŽAVANJA SVJETSKOG DANA DJEDOVA, BAKA I STARIJIH OSOBA

21.7.2022. Slika: NAJAVA OBILJEŽAVANJA SVJETSKOG DANA DJEDOVA, BAKA I STARIJIH OSOBA

Caritas Zagrebačke nadbiskupije ove će godine s dva događaja obilježiti 2. svjetski dan djedova, baka i starijih osoba, pod motom »Rod donose i u starosti« (Ps 92, 15) - jednim u Kući sv. Franje u Vugrovcu, a drugim u u Domu za starije osobe Centar u Zagrebu (Crnatkova 14).


Zagrebački Caritas ove godine još se zauzetije odazvao na poziv kojim završava Poruka Svetoga Oca Franje za II. svjetski dan djedova, baka i starijih osoba: »Pozivam vas da taj Dan naviještate u svojim župama i zajednica; da posjetite najusamljenije starije osobe, u njihovu domu ili u domovima u koje su smješteni. Potrudimo se da nitko ne proživi taj dan u samoći. Imati nekoga za čekati može unijeti promjenu u životu onima koji više ne očekuju ništa dobro od budućnosti; i iz ovog prvog susreta može se roditi novo prijateljstvo. Posjećivanje usamljenih starijih ljudi je djelo milosrđa u naše vrijeme!« (https://ika.hkm.hr/dokumenti/rod-donose-i-u-starosti-ps-92-15/)

Caritas Zagrebačke nadbiskupije obilježit će II. Svjetski dan djedova, baka i starijih osoba:

- u petak, 22. srpnja, s početkom u 10:00 sati, u Kući Sv. Franje u Vugrovcu druženjem s korisnicima Doma za starije osobe Dubrava - Zagreb;

- u ponedjeljak, 25. srpnja, s početkom u 9:30 sati, u Domu za starije osobe Centar u Zagrebu (Crnatkova 14) druženjem zaposlenika Caritasa i korisnika iz Kuće Emaus s korisnicima Doma Centar u Botaničkom vrtu.