MOJA DAROVANA KRV – ŽIVOT ZA NEKOGA

31.8.2023. Slika: MOJA DAROVANA KRV – ŽIVOT ZA NEKOGA

Povodom obilježavanja 90. obljetnice djelovanja, Caritas Zagrebačke nadbiskupije danas je u Caritasovoj kući za mlade »Da život imaju!« organizirao akciju dobrovoljnog darivanja krvi na koju se odazvalo 40 darovatelja.


Akcija darivanja krvi provedena je 31. kolovoza u Caritasovoj Kući za mlade »Da život imaju!«, u Selskoj cesti 165 u Zagrebu, od 10:00 do 13:00 sati. U akciju se uključilo 40 sugrađana, a među darivateljima krvi su bili Caritasovi zaposlenici, volonteri i korisnici.

Poznato je da jedna doza krvi može spasiti čak tri života. Time je zagrebački Caritas, čije je osnovno poslanje biti u službi života od začeća do prirodne smrti, još jednom ispunio svoju misiju.

Akcija je organizirana u suradnji s Gradskim društvom Crvenoga križa Zagreb i Hrvatskim zavodom za transfuzijsku medicinu, kojima Caritas zahvaljuje na pruženoj podršci.

Caritas zahvaljuje svima koji su se odazvali sudjelovati u ovoj plemenitoj akciji te na taj način pružili svjedočanstvo djelotvorne ljubavi što je ujedno i slogan obilježavanje 90. obljetnice Caritasova rada i djelovanja - »Ljubiti djelima«.


Više fotografija možete vidjeti u objavi na našoj facebook stranici.