MALI DAROVI ZAHVALNOSTI ZA VELIKU LJUBAV

14.5.2023. Slika: MALI DAROVI ZAHVALNOSTI ZA VELIKU LJUBAV

Tijekom proteklih 90 godina djelovanja Caritas Zagrebačke nadbiskupije služio je ljudskom životu i spašavao ga na najrazličitije načine od bolesti, siromaštva i smrti. U tom služenju životu, Caritas je uvijek bio posebno osjetljiv na majke i majčinstvo. U znak ljubavi i zahvalnosti majkama, stoga je i ove godine nastavio lijep običaj darivanja cvjetnih lončanica za Majčin dan.


Euharistijskim slavljem i molitvom za majke te donacijom oko 1.000 cvjetnih lončanica, Caritas Zagrebačke nadbiskupije je 14. svibnja obilježio Majčin dan u četiri župe Zagrebačke nadbiskupije - u Župi sv. Nikole biskupa u Jastrebarskom, Župi sv. Martina biskupa u Dugom Selu, Župi sv. Nikole biskupa u Krapini i u Župi sv. Leopolda Mandića u Zagrebu (Voltino).

Župnici u navedenim župama su u prigodnim homilijama raznim primjerima istaknuli vrijednost i važnost majčinske uloge u obitelji, Crkvi i društvu. Tako je vlč. Davor Štuljan, župnik Župe sv. Nikole biskupa u Krapini, između ostaloga rekao: »(...) Majku nazivaju srcem obitelji. Majčina briga za dijete i njezina ljubav te tjelesna prisutnost nenadoknadivi su i neprocjenjivi. U današnjem svijetu, ispunjenom tehnikom i napretkom, kvaliteta majčinstva više nije popularna. Cijena majkama počela je strmoglavo padati. Mudri ljudi uočili su tu opasnost i spoznali su da u toj krizi treba ustanoviti Majčin dan. (...) Majka je ona koja običan stan pretvara u toplo obiteljsko gnijezdo. Njezino srce i toplina i dobrota visoka su škola za dijete. Majčino je srce ujedno i kuća Božja jer u njoj dijete doživljava ljubav koja dolazi od Boga. (...) Vi majke i svi mi učino se ljubiti od naše nebeske majke, a to je Blažena Djevica Marija. Ona je majka u pravom smislu riječi. Ona je 'super majka' jer je postala roditeljicom samoga Spasitelja svijeta - Isusa Krista! (...)«.

Povodom Majčina dana zagrebački Caritas također je 12. svibnja darivao cvjetne lončanice majkama koje su korisnice Caritasove socijalne samoposluge u Zagrebu.

Drage majke, sretan vam Majčin dan!


Više fotografija možete vidjeti na našoj facebook stranici.