KARDINAL GRECH I NADBISKUP KUTLEŠA POHODILI CARITASOVU KUĆU U BREZOVICI

31.5.2023. Slika: KARDINAL GRECH I NADBISKUP KUTLEŠA POHODILI CARITASOVU KUĆU U BREZOVICI

Generalni tajnik Biskupske sinode, kardinal Mario Grech, u pratnji zagrebačkog nadbiskupa mons. Dražena Kutleše, biskupskog vikara za pastoral i kancelara Nadbiskupskog duhovnog stola preč. Marka Kovača i ravnatelja Pastoralnog instituta preč. Ivana Lukića, pohodio je kuću Bl. Alojzije Stepinac u Brezovici u kojoj Caritas skrbi za djecu s teškoćama u razvoju i odrasle osobe s invaliditetom.


Kardinala su dočekali ravnateljica Caritasa s. Jelena Lončar i v. d. voditelja Kuće Berislav Janjić sa suradnicima. Ravnateljica s. Jelena predstavila je Kardinalu djelovanje Zagrebačkog Caritasa koji ove godine obilježava devedesetu obljetnicu od osnutka te ukorijenjenost karitativnog djelovanja u život Zagrebačke nadbiskupije kroz minulih devet desetljeća. Sa životom i radom Kuće bl. Alojzija Stepinca te stručnom skrbi o korisnicima goste je upoznala stručna voditeljica kuće Ana Klarić. Posebno dojmljiv bio je susret s korisnicima, kojih je pod ovim Caritasovim krovom gotovo stotinu, i zaposlenicima koji s puno ljubavi i požrtvovnosti brinu o potrebama korisnika.

Kardinal Grech je istaknuo da mu je osobito drago što je susret s korisnicima u Brezovici njegovo prvo iskustvo susreta sa Zagrebačkom crkvom jer je, kako je istaknuo, kuća u Brezovici zapravo Crkva otvorena prema svima, a posebice onima isključenima, slabima i ranjivima. „Za mene je ovo živući spomenik. Mogu vas nazvati brodom koji predvodi vašu Crkvu, jer propovijedi su važne, dokumenti su važni, ali ovdje imate življenje vjere. Dok pomažete slabima i ranjivima i njihovim obiteljima, vi zapravo propovijedate evanđelje i izražavate dobrodošlicu Isusu jer, kako papa Franjo često govori, dotičući tijela slabih i ranjivih dodirujete i samo Tijelo Kristovo. Dirnut sam ovim posjetom jer upoznajući i grleći ovu djecu grlio sam Krista“, istaknuo je svjedočeći pri tom da svoj svećenički poziv duguje upravo osobama s invaliditetom s kojima je tijekom volonterskih susreta otkrio svoj životni put te stoga, na poseban način, osjeća te osobe i one koji se o njima brinu.

Zahvaljujući zagrebačkom nadbiskupu mons. Draženu Kutleši za priliku posjeta Caritasovoj kući u Brezovici, kardinal Grech osobito je zahvalio zaposlenicima i ravnateljici Caritasa na svemu što čine za stanovnike ove kuće te ih pozvao da ostanu snažni i nasmijani.

Više fotografija u objavi na našoj facebook stranici.