KADA SI SRETAN, I SUNCE ZA TOBOM ŽURI

7.5.2022. Slika: KADA SI SRETAN, I SUNCE ZA TOBOM ŽURI

U organizaciji Rotary kluba Zagreb-Sesvete grupa (28) korisnika Caritasove Kuće sv. Franje u Vugrovcu, u pratnji odgojiteljica, volonterke Dore i nekoliko članova navedenog kluba te nekoliko članova Rotaract kluba Zagreb, 7. svibnja bilo je na izletu koji je sve oduševio.



U okviru ovoga izleta, koji za korisnike Kuće sv. Franje već tradicionalno u svibnu organiziraju sesvetski rotarijanci, mladi Caritasovi korisnici posjetili su Ogulin, Novigrad na Dobri i Karlovac.

»Prvo odredište izletnika, koje se naše djece najviše dojmilo, bila je Ivanina kuća bajke. Uz stručno vodstvo saznali smo zanimljive detalje o životu i djelima ove naše slavne spisateljice Ivane Brlić-Mažuranić te uronili u svijet bajke kroz priče koje smo slušali, puzzle koje smo slagali te brojna izdanja i predmete koje smo mogli proučiti. Čak smo otkrili i naše 'čarobne moći' i likove koji bismo postali da smo dio bajke. Jedna od moći je čitanje lektira!!!! 🙂 Nakon Ivanine kuće otkrili smo prošlost Đulinog ponora i šetali zanimljivim Đulinim vrtom«, opisuje izlet Ivana Vincek Kovačić, voditeljica ove kuće Caritasa Zagrebačke nadbiskupije za smještaj djece bez odgovarajuće roditeljske skrbi.

Nakon toga posjetili su Zavičajni muzej Ogulin te Stari grad Novigrad na Dobri, s kojega se pruža prekrasan pogled na krajolik koji ga okružuje.

Objed su imali u McDonald's restoranu u Karlovcu.

»Bilo nam je posebno zadovoljstvo i čast provesti svaki trenutak sa predivnom djecom i njihovim odgajateljicama. U našem humanitarnom radu ovo je jedan od naših najvažnijih i najdražih događaja. Veselimo se budućim susretima sa djecom iz Kuće sv. Franje te ih ovom prilikom ponovno sve pozdravljamo«, izjavio je po završetku izleta Mario Čulek, predsjednik RC Zagreb-Sesvete.

Caritas Zagrebačke nadbiskupije zahvaljuje članovima Rotary kluba Zagreb-Sesvete na vremenu i financijskim sredstvima koje su uložili da bi korisnici Kuće sv. Franje imali jedan prekrasan, nezaboravni dan!

Više fotografija možete vidjeti u objavi na FB stranici našega Caritasa.
https://www.facebook.com/CaritasZagrebackeNadbiskupije/posts/4798820220227890