HKR, Argumenti: Od pandemije do empatije - postoji li mogućnost da budemo bolji?...

10.11.2021. Slika: HKR, Argumenti: Od pandemije do empatije - postoji li mogućnost da budemo bolji?...

U ponedjeljak 8. studenoga u emisiji »Argumenti«, Hrvatskoga katoličkog radija, tema je bila preživljavanje pandemije i drugih životnih nevolja snagom empatije, a među gostima je bila i duhovna asistentica iz Caritasova Obiteljskog savjetovališta.


Sve je teži medijski pritisak u pandemiji i posljedicama širenja zaraze koronavirusom, osobito u našoj zemlji proteklih dana. Dovodi li nas strah i neizvjesnost na rub psihičke izdržljivosti i do "mentalnog sloma"? Kako to spriječiti? Postoji li alternativa tjeskobi tmurnih znakova vremena? Što sami za sebe možemo učiniti i iz krize izvući najbolje? U kakvom je stanju naše mentalno zdravlje? Ima li mjesta za empatiju? Što nas čini neosjetljivima za druge? Koje su posljedice samodostatnosti? ... - glasila je najava emisije na mrežnim stranicama HKR-a.

U emisiji su gostovali: dr. sc. Anita Dučkić Sertić, duhovni asistent (Obiteljsko savjetovalište Caritasa Zagrebačke nadbiskupije); Anita Kern Salopek, psiholog (Prva katolička osnovna škola u Zagrebu) i prof. dr. Miro Jakovljević, psihijatar (Klinika za psihijatriju i psihološku medicinu KBC-a Zagreb). Urednica emisije bila je Tanja Maleš.

Poveznice na emisiju Argumenti, od 8. studenoga 2021. godine
»Od pandemije do empatije - postoji li mogućnost da budemo bolji?... «

HKR Facebook Watch
https://fb.watch/98HtF0xbZ1/

CZN YouTube kanal
https://youtu.be/DxAd337Jorg