DUHOVNA OBNOVA U OKRILJU MAJKE MILOSRĐA

5.3.2022. Slika: DUHOVNA OBNOVA U OKRILJU MAJKE MILOSRĐA

U okrilju bistričkoga svetišta Crne Bogorodice, zaposlenici Caritasa Zagrebačke nadbiskupije i volonteri župnih caritasa Zagrebačke nadbiskupije obnovili su duhovnu snagu neophodnu za svakodnevno služenje s ljubavlju bližnjima u potrebi.



Korizmenu duhovnu obnovu za oko 180 osoba 5. ožujka vodio je preč. mr. Domagoj Matošević, rektor Hrvatskog nacionalnog svetišta Majke Božje Bistričke. On je nazočnima najprije održao duhovni nagovor, a zatim je predvodio misno slavlje u bazilici. Prije svete mise, sudionicima je bio na raspolaganju za sv. ispovijed, zajedno s još nekoliko svećenika.

Preč. mr. Matošević rastumačio je slušateljima evanđeoski događaj susreta Isusa s gubavcem preko kojega Bog želi ljudsko srce obasjati istinom o sebi, a ta je istina da on nikoga ne “kamenuje", da je on Bog koji suosjeća s ljudskom patnjom. To suosjećanje s ljudima trebalo bi biti i pokretač karitativnog rada volontera - uz ono svakodnevno molitveno predanje u Božju volju.

Po završetku duhovnog nagovora, ravnateljica Caritasa Zagrebačke nadbiskupije s. Jelena Lončar zahvalila je preč. mr. Matoševiću u ime Caritasa i svih sudionika obnove na toplom gostoprimstvu i duhovnoj podršci. Također je srdačno pozdravila sve volontere župnih caritasa i pozvala ih da podrže predstojeće aktivnosti nadbiskupijskog Caritasa za pomoć stradalima u ratu u Ukrajini.

Voditelj Službe za župne Caritase CZN gosp. Davor Zeko, zahvalio se volonterima župnih caritasa na dobrom odazivu te ih podsjetio na aktualni Natječaj za projekte župnih caritasa i na mogućnost nabave korizmenih kutijica i maslinovih grančica preko nadbiskupijskog Caritasa.

Jednodnevno korizmeno hodočašće, nakon zajedničkog objeda, završeno je pobožnošću križnoga puta na bistričkom brdu Kalvarija.