DOPRINOS OŠ ŠPANSKO ORANICE AKCIJI »I SITNO JE BITNO«

22.4.2022. Slika: DOPRINOS OŠ ŠPANSKO ORANICE AKCIJI »I SITNO JE BITNO«

U okviru humanitarne akcije »I sitno je bitno« Caritasa Zagrebačke nadbiskupije, u OŠ Špansko Oranice učenici, roditelji i učitelji su prikupljali slatkiše za djecu izbjeglice iz Ukrajine. Školska akcija pod geslom »Djeca djeci s ljubavlju« provodila se tijekom korizme.


Ideja se rodila kod učenika u jednom 6. razredu. Oni su na početku korizme donijeli odluku kako će sve slatkiše kojih se kroz korizmu budu odricali, poslati potrebitima. To se svidjelo i drugima te se vrlo brzo krenulo u realizaciju u svakom razrednom odjeljenju. Svi su shvatili su da je pravi trenutak za tjelesno djelo milosrđa: »Izbjeglice i prognanike pomagati«.

Učenici su uz slatke paketiće spremili i pisma, crteže i poruke ohrabrenja svojim nepoznatim prijateljima. Slatkiše su vrijedni učenici, uz pomoć iskusnih Caritasovih zaposlenika i volontera, ukrcali u kombi.

»Uz molitve za one kojima će dospjeti u ruke, pošiljka je netom prije uskrsnih blagdana otišla iz naše škole. Ostao je jedan lijep osjećaj zahvalnosti za priliku da učinimo nešto dobro ljudima koji su se našli u vihoru rata. Vjerujemo da će nas ova dobrota 'zaraziti' te da neće tako brzo nestati iz naše škole«, zaključuje izvješće o ovoj akciji Antica Terze, vjeroučiteljica u OŠ Špansko Oranice.

Više fotografija možete vidjeti na našoj FB stranici.
https://www.facebook.com/CaritasZagrebackeNadbiskupije/posts/4752314984878414