DONACIJA POVODOM KURBAN BAJRAMA

21.7.2021. Slika: DONACIJA POVODOM KURBAN BAJRAMA

Humanitarna udruga Humanity First Hrvatska, koja djeluje pod sloganom »Humanost prije svega«, ove je godine povodom Kurban Bajrama, podijelila 1.170 kilograma junećeg mesa. Kurbane su, kao i prethodnih godina, uručili Caritasu Zagrebačke nadbiskupije, pučkim kuhinjama, potrebitima i humanitarnim organizacijama.


Ravnateljica Caritasa s. Jelena Lončar preuzela je donaciju 300 kg junećeg mesa za potrebe korisnika Socijalne samoposluge u Gajnicama, a donacije za Kuću sv. Franje u Vugrovcu i Kuću za zbrinjavanje djece i odraslih osoba s tjelesnim i mentalnim oštećenjem »Bl. Alojzije Stepinac« u Brezovici dostavljene su izravno korisnicima.

Prigodom preuzimanja donacije, ravnateljica Caritasa Zagrebačke nadbiskupije s. Jelena Lončar istaknula je značaj povezanosti Caritasa i organizacije Humanity First Hrvatska kroz višegodišnju ujedinjenosti u pomoći potrebnima. Izrazila je zadovoljstvo što će i ova donacija unijeti radost u živote korisnika te im olakšati svakodnevnicu na rubu egzistencije. „Dok zahvaljujem za pomoć i podršku radu Caritasa, ujedno svim članovima organizacije Humanity First Hrvatska čestitam Kurban Bajram! Te želim da nas zajedništvo u službi humanosti i ljubavi i nadalje povezuje u našim nastojanjima i radu« istaknula je s. Jelena.

Govoreći o donaciji kurbana, koja je ove godine podijeljena kroz 390 paketa dopredsjednik HF Hrvatska Sead Mulabegović istaknuo je: »Na sam Kurban Bajram 20. srpnja u našemu sjedištu u Brezovici podijelili smo kurbane za lokalnu zajednicu; za obitelji i samce slabijeg imovnog stanja, za djecu u Kući Bl. Alojzije Stepinac i Kući sv. Josipa u Hrvatskom Leskovcu te pučkim kuhinjama Sestara Majke Terezije u Jukićevoj i Caritasa župe sv. Antuna Padovanskog na Svetom Duhu. U tijeku je i podjela kurbana potrebitima na području Sesveta te obiteljima migranata iz Sirije, koje su prihvatili gradovi Sisak i Karlovac.«

Prilikom uručivanja donacije u Caritasovu skladištu u Rakitju, predsjednik Udruge Munawwar Khan istaknuo je da se ovim blagdanskim donacijama nastavlja lijepa dugogodišnja suradnja Udruge Humanity First Hrvatska i Caritasa Zagrebačke nadbiskupije te tradicionalna pomoć potrebitima bez obzira na nacionalnost, religiju, vjeru ili drugu pripadnost. »Istovremeno, na ovaj način Ahmadija muslimanski džamat u Hrvatskoj, pod čijim pokroviteljstvom djeluje Humanity First Hrvatska, uz financijsku potporu Humanity First Njemačka, čestita blagdan svim vjernicima i ljudima dobre volje: Kurban Bajram Sherif Mubarek Olsun!«