DONACIJA POVODOM KURBAN BAJRAMA

21.7.2021.

Humanitarna udruga Humanity First Hrvatska, koja djeluje pod sloganom »Humanost prije svega«, ove je godine povodom Kurban Bajrama, podijelila 1.170 kilograma junećeg mesa. Kurbane su, kao i prethodnih godina, uručili Caritasu Zagrebačke nadbiskupije, pučkim kuhinjama, potrebitima i humanitarnim organizacijama.


Ravnateljica Caritasa s. Jelena Lončar preuzela je donaciju 300 kg junećeg mesa za potrebe korisnika Socijalne samoposluge u Gajnicama, a donacije za Kuću sv. Franje u Vugrovcu i Kuću za zbrinjavanje djece i odraslih osoba s tjelesnim i mentalnim oštećenjem »Bl. Alojzije Stepinac« u Brezovici dostavljene su izravno korisnicima.

Prigodom preuzimanja donacije, ravnateljica Caritasa Zagrebačke nadbiskupije s. Jelena Lončar istaknula je značaj povezanosti Caritasa i organizacije Humanity First Hrvatska kroz višegodišnju ujedinjenosti u pomoći potrebnima. Izrazila je zadovoljstvo što će i ova donacija unijeti radost u živote korisnika te im olakšati svakodnevnicu na rubu egzistencije. „Dok zahvaljujem za pomoć i podršku radu Caritasa, ujedno svim članovima organizacije Humanity First Hrvatska čestitam Kurban Bajram! Te želim da nas zajedništvo u službi humanosti i ljubavi i nadalje povezuje u našim nastojanjima i radu« istaknula je s. Jelena.

Govoreći o donaciji kurbana, koja je ove godine podijeljena kroz 390 paketa dopredsjednik HF Hrvatska Sead Mulabegović istaknuo je: »Na sam Kurban Bajram 20. srpnja u našemu sjedištu u Brezovici podijelili smo kurbane za lokalnu zajednicu; za obitelji i samce slabijeg imovnog stanja, za djecu u Kući Bl. Alojzije Stepinac i Kući sv. Josipa u Hrvatskom Leskovcu te pučkim kuhinjama Sestara Majke Terezije u Jukićevoj i Caritasa župe sv. Antuna Padovanskog na Svetom Duhu. U tijeku je i podjela kurbana potrebitima na području Sesveta te obiteljima migranata iz Sirije, koje su prihvatili gradovi Sisak i Karlovac.«

Prilikom uručivanja donacije u Caritasovu skladištu u Rakitju, predsjednik Udruge Munawwar Khan istaknuo je da se ovim blagdanskim donacijama nastavlja lijepa dugogodišnja suradnja Udruge Humanity First Hrvatska i Caritasa Zagrebačke nadbiskupije te tradicionalna pomoć potrebitima bez obzira na nacionalnost, religiju, vjeru ili drugu pripadnost. »Istovremeno, na ovaj način Ahmadija muslimanski džamat u Hrvatskoj, pod čijim pokroviteljstvom djeluje Humanity First Hrvatska, uz financijsku potporu Humanity First Njemačka, čestita blagdan svim vjernicima i ljudima dobre volje: Kurban Bajram Sherif Mubarek Olsun!«