DOBRIM DJELIMA OBILJEŽILI BLAGDANE

4.5.2022. Slika: DOBRIM DJELIMA OBILJEŽILI BLAGDANE

Korisnike Kuće sv. Franje i Caritasove zaposlenike 4. svibnja ugodno je iznenadila donacija Humanitarne udruge Humanity First Hrvatska, koju je darovala u okviru proslave kako Uskrsa tako i Ramazanskog bajrama, a sastojala se od prehrambenih artikala i rekvizita za igru.


Voditeljici Kuće gđi Ivani Vincek Kovačić, donaciju je uručio gosp. Munawwar Khan, predsjednik Udruge Humanity First Hrvatska, koji je pobliže objasnio okolnosti u kojima je donacija ostvarena.

»Prije oko dva tjedna, kad je bio Uskrs, donirali smo oko 70 paketa hrane obiteljima u Brezovici; zatim u suradnji s OŠ Soblinec za 20 obitelji i u suradnji s OŠ Kašina i Caritasom u Kašini podijelili smo još 20 paketa hrane u Kašini. Tada sam obećao gosp. Vladimiru Vugeru i gđi Mirjani Fitz da ćemo njima, prigodom Bajrama, donirati još hrane. Tako smo danas njima donirali: krumpir, luk, brašno, sol, jabuke, tjestenine, čaj, mlijeko i banane. Jučer smo donirali Kući sv. Josipa za nezbrinutu djecu, koju u Hrvatskom Leskovcu vode Karmelićanke Božanskog Srca Isusova i Kući bl. Alojzija Stepinca, koju u Brezovici ima Caritas Zagrebačke nabiskupije, a danas smo iznenadili Caritasovu Kuću sv. Franje s istom donacijom: bananama, narančama, šećerom, brašnom, čokolinom, bombonima, loptama i igračkama«, objasnio je gosp. Khan te naglasio: »Ovim donacijama trudili smo se olakšati situaciju potrebitima i u isto vrijeme na neki način smo uspjeli s njima zajedno slaviti te blagdane tako da što više podijelimo Božji blagoslov.«

Kod primopredaje bili su nazočni ravnatelj OŠ Vugrovec - Kašina gosp. Vladimir Vuger i gđa Mirjana Fitz, voditeljica Caritasa župe sv. Franje Ksaverskog u Vugrovcu. Gosp. Vuger i gosp. Khan kratko su se zadržali u Kući te se upoznali s njezinim radom i Caritasovim korisnicima i zaposlenicima.

Zagrebački Caritas iskreno zahvaljuje na posjetu i ugodnom iznenađenju!