DOBRI SUSJEDI

27.5.2021.

Humanitarna udruga Humanity First Hrvatska, čiji je slogan »U službi čovječanstva«, svakom svojom novom donacijom pobjeđuje »kulturu ravnodušnosti«, o kojoj papa Franjo često govori kao o velikoj opasnosti našega vemena. Zato ne bismo pogriješili kada bismo vijesti o svim njihovim donacijama Caritasu Zagrebačke nadbiskupije, a posebice Kući bl. Alojzija Stepinca, u čijoj blizini je njihovo sjedište, naslovili s »Dobri susjedi«.


Najnoviju donaciju, vrijednu 8.538,79 kuna, uručili su 25. svibnja Kući za zbrinjavanje djece i odraslih osoba s tjelesnim i mentalnim oštećenjem »Bl. Alojzije Stepinac«. Donacija se sastojala od koncentratora kisika, kompresorskog inhalatora, pedijatrijskog stetoskopa, tlakomjera na pero i lampe za prikaz vena.

»Ova važna medicinska oprema osigurat će našim korisnicima pravovremenu i odgovarajuću medicinsku skrb unutar Kuće. Zahvalni smo Humanitarnoj udruzi Humanity First Hrvatska što prepoznaje naš trud i predanost ovom pozivu te kontinuirano doprinosi našemu radu za dobrobit djece s tjelesnim i mentalnim oštećenjem, što je posebice važno u ovim izazovnim vremenima. Zaista se možemo pohvaliti da imamo dobre i brižne susjede!«, izjavila je prigodom preuzimanja donacije Ivana Kokić Ajazaj, voditeljica Kuće.

Gospodin Munawwar Kahn, predsjednik Humanitarne udruge Humanity First Hrvatska, objašnjava da je ovdje riječ o drugoj fazi projekta njihove pomoći Caritasovoj kući u Brezovici. U prvoj fazi, 4. veljače ove godine, Kući su darovali lijekove u vrijednosti od 3.172,01 kuna.

»U prvoj fazi nabavili smo im lijekove, kako bi, u nesigurnom vemenu pandemije, imali u Kući sve što im treba. U drugoj fazi željeli smo ih bolje opskrbiti medicinskom opremom. Cilj nam je bio da djecu zaštitimo od opasnosti zaraze korona virusom, da ne moraju često izlaziti radi liječničkih pregleda ili bolničkih usluga već da većinu toga mogu obaviti u Kući, u kojoj su sigurniji i gdje se osjećaju ugodnije«, objašnjava predsjednik Kahn, napominjući da su lijekovi i medicinska oprema kupljeni u prethodnom dogovoru s voditeljicom Kuće bl. Alojzija Stepinca.

Na fotografijama: Prvostupnica sestrinstva Lucija Galjar, Caritasova zaposlenica, primjenjuje darovanu opremu u radu sa stanarima Kuće bl. Alojzija Stepinca