DJECA U CARITASOVOJ KUĆI LJUBAVI SVOJIM SLATKIM SMIJEHOM I IGROM VRATILA SU IH U DJETINJSTVO I ULJEPŠALA SU IM DAN

7.11.2022. Slika: DJECA U CARITASOVOJ KUĆI LJUBAVI SVOJIM SLATKIM SMIJEHOM I IGROM VRATILA SU IH U DJETINJSTVO I ULJEPŠALA SU IM DAN

U petak, 28. listopada, naše su učenice: Lea Žagar, Sara Pobor, Nina Bošnjak, Anja Boršić, Patricia Komerički i Tea Pulanić zajedno s prof. Štruklec te prof. Marinić posjetile Kuću ljubavi u naselju Savica Šanci. Kuća ljubavi osigurava smještaj trudnicama i nezbrinutim majkama s novorođenčadi i djecom do tri godine te djeci jasličke dobi bez odgovarajuće roditeljske skrbi. Djelatnicama Kuće uručili su poklon bonove u iznosu od 6500,00 kn i proveli vrijeme u druženju s djecom. Posjet je volonterima ostavio lijepa sjećanja i donio nova prijateljstva, a neke je i potaknuo da nastave dolaziti posjećivati djecu.


»Dječica u Caritasovoj kući dočekala su nas s veseljem i spremna za igru. Svojim slatkim smijehom i igrom vratila su nas u djetinjstvo i uljepšala nam dan. Drago mi je da smo im mogli pomoći financijski, ali i igrom i provođenjem vremena s njima. Veselim se sljedećem posjetu i druženju!«, volonterka Nina,(2.b) o posjetu Kući ljubavi.

»Djeca u Caritasovoj Kući ljubavi svojim slatkim smijehom i igrom vratila su nas u djetinjstvo i uljepšala nam dan.« volonterka Nina Bošnjak, 2.b

Sredstva za Kuću ljubavi prikupljena su na humanitarnoj akciji i »Mini brucošijadi PŠVP-a« održanoj 14. listopada. Volonteri su prodavali ulaznice i pekli palačinke, a učenici prvih razreda su se nakon dvije godine ponovno mogli zabaviti uz ples, pjesmu i hranu. Naš Medijski klub je cijelu večer puštao glazbu i bio tehnička podrška prvim razredima koji su se predstavili školi kratkim točkama.

»Za prvu akciju koju sam imao u ovoj školi bilo mi je odlično, atmosfera je bila izvanredna, ekipa volontera s kojima sam surađivao je bila marljiva i druželjubiva i sjajno smo se slagali te smo svi radili bez prestanka. Drago mi je što sam sudjelovao i definitivno želim sudjelovati u ovakvim akcijama i u budućnosti.« volonter Roko (1.d) o brucošijadi.

I tako naš Volonterski klub nastavlja širiti krugove dobrote, ljubavi i solidarnosti.


Lea Žagar, 2.b


Izvor: Prirodoslovna škola Vladimira Preloga, Zagreb
https://www.psvprelog.hr/2022/11/04/savica_sanci/