DAJMO IM „KRUH ZA ŽIVOT“

9.12.2020. Slika: DAJMO IM „KRUH ZA ŽIVOT“

Caritas Zagrebačke nadbiskupije ima desetljećima dugu tradiciju skrbi i zbrinjavanja trudnica i majki s djecom, a ta se djelatnost od početka devedesetih odvija u Kući ljubavi na Savici. Osim što se djelomično financira iz nadležnoga ministarstva, velik doprinos svake godine daje i Zagrebačka nadbiskupija.


Od 2010. do kraja studenoga 2020. godine kroz Caritasovu Kuću ljubavi prošlo je 335 trudnica i majki s djecom do godine dana.

Sada se na smještaju nalazi sedam trudnica i majki sa šestero djece do godine dana.

Kuća ljubavi ženama koje odluče roditi, a nemaju uvjete za samostalnu skrb o djetetu, osim smještajem pomaže svime što je potrebno tijekom djetetove prve godine – hranom, higijenskim potrepštinama i svim potrebnim za njegu i skrb majke i djeteta. Stručni zaposlenici majkama pružaju stručnu i duhovnu pomoć i podršku te ih ohrabruju i podržavaju u odluci da rode dijete iako trenutačno nemaju uvjete za samostalnu skrb o djetetu.

Nažalost nakon godinu dana života u Kući ljubavi, mlade majke izlaze iz kuće te se suočavaju s brojnim izazovima: bez podrške svoje obitelji, bez potrebnih kvalifikacija, bez posla i krova nad glavom. Poduprimo ih i omogućimo im samostalan i dostojanstven život sa svojim djetetom.

Pozivamo vas da svojim prilozima omogućite stručno osposobljavanje mladih trudnica i majki, koje su obrazovanje prekinule zbog trudnoće i nepovoljnih životnih okolnosti.

Svoj prilog možete uplatiti na račun Caritasa Zagrebačke nadbiskupije u Privrednoj banci.

Za uplate iz Hrvatske:
IBAN HR142340 0091 1103 43166
Za uplate iz inozemstva
SWIFT PBZG HR2X
Poziv na broj: 016200
Opis plaćanja: Kruh za život