BOŽIĆNI BROJ INFORMATIVNOG LISTA CARITAS

24.12.2021. Slika: BOŽIĆNI BROJ INFORMATIVNOG LISTA CARITAS

Informativni list »Caritas« Caritasa Zagrebačke nadbiskupije izdaje se već četrnaest godina s ciljem informiranja javnosti o događanjima i aktivnostima Caritasa na području pružanja socijalnih usluga, karitativnog rada nadbiskupijskog i župnih caritasa, volonterstva te suradnji s različitim institucijama i ustanovama.


Ravnateljica Caritasa s. Jelena Lončar u uvodniku upoznaje čitatelje s izazovima i nastojanjima zaposlenika i volontera koji, unatoč izvanrednim okolnostima u kojima živimo, ustrajno svjedoče konkretnu djelotvornu ljubav.

U rubrici »Izdvojeno« Caritas s ponosom opisuje novi pothvat – otvaranje stambene zajednice za osobe s invaliditetom, dok u nastavku prikazuje što se sve učinilo u kućama u kojima žive djeca bez odgovarajuće roditeljske skrbi, djeca s teškoćama, studenti iz siromašnih obitelji i iz alternativne skrbi, novorođenčad, maloljetne majke i trudnice.

Iskustva studenata i volontera pružaju svjedočanstvo i divljenje opsegom i vrstom karitativnih usluga i pomoći, dok korisnici naglašavaju koliko im znači pomoć koji im pruža Caritas.

Osim materijalne, financijske i stručne pomoći korisnicima Caritas pridaje važnost stručnom i duhovnom rastu i formaciji o čemu se čitatelji također mogu informirati na ovim stranicama.

S ciljem senzibiliziranja javnosti na problem siromaštva i poticanja na borbu protiv siromaštva zagrebački je Caritas u proteklom razdoblju organizirao i dva javna događanja te pozvao čitatelje na socijalnu osjetljivost i solidarnost.

Volonteri biskupijskog i župnih caritasa snaga su koja nadahnjuje i privlači primjerima o čemu u ovom broju ima nekoliko članaka.

Uredništvo lista »Caritas« posebnim se prilogom oprostilo od preminule dugogodišnje ravnateljice Caritasa gospođe Jelene Brajša.

List se tiska dva puta godišnje (o Uskrsu i o Božiću) na 24 stranice u boji, u nakladi od 6.500 primjeraka te se šalje poštom čitateljima u zemlji i inozemstvu.

Zainteresirani svoj besplatni primjerak mogu naručite putem emaila czn@czn.hr ili na telefon 01/4817 716.

Ovogodišnji božićni broj informativnog lista »Caritas« može se pročitati i online na donjoj poveznici.

https://issuu.com/caritaszg/docs/211214_bilten_caritas_crop