BOŽIĆNI BROJ ČASOPISA »CARITAS«

20.12.2022.

Iz tiska je izišao božićni broj časopisa »CARITAS«, kojim Caritas Zagrebačke nadbiskupije informira o svojemu radu volontere, darovatelje, suradnike i partnere, u Hrvatskoj i inozemstvu.


Iz bogatog sadržaja izdvajamo sljedeće teme: Humanitarna akcija »I sitno je bitno – pomoć izbjeglicama iz Ukrajine«; 50. obljetnica Caritasove Kuće sv. Franje u Vugrovcu; Susret kardinala Bozanića i korisnika Kuće sv. Franje; »Gozba ljubavi« u caritasovoj kući u Brezovici; Suradnja Caritasa za dobrobit beskućnika; Pomoć obiteljima hrvatskih branitelja; 6. Svjetski dan siromaha; Projekt »Caritas - ne riječima, već djelima II«; Donacija prigodom Kurban bajrama; Zahvala Hrvatima iz Amerike; Nacionalni, nadbiskupijski i župni caritasi zajedničkim snagama pomažu obitelji u potrebi; Duhovna obnova i Međunarodni dan volontera; Nedjelja Caritasa – prigoda povezivanja u dobru...

Osim navedenoga, ova tiskovina donosi i lijepa svjedočanstva korisnika, volontera i posvojitelja te zanimljive izvještaje zaposlenika o suradnji, izobrazbi i raznim projektima.

Časopis se za slanje poštom na nešto manje od 6.000 adresa pripremao 15. i 16. prosinca u Prihvatilišu za beskućnike, a Caritasovim korisnicima tom prilikom pomogla su i trojica bogoslova u okviru socijalno-karitativnog praktikuma.Svi koji nisu u mogućnosti doći do tiskanog primjerka časopisa, koji se, osim poštom, dijeli i vjernicima u nekim župnim crkvama te darovateljima u našim kućama i službama, mogu prelistati digitalno izdanje na donjoj poveznici.

https://issuu.com/caritaszg/docs/221213_casopis_caritas_crop