ANTE & BORNA - SAMO ZA DJECU U BREZOVICI!

15.5.2021. Slika: ANTE & BORNA - SAMO ZA DJECU U BREZOVICI!

U okviru projekta Caritasove Kuće bl. Alojzija Stepinca u Brezovici, pod nazivom »Uključi se, volontiraj i sviraj«, u petak 14. svibnja predvečer koncert su održali glazbenici Ante Gelo (gitara) i Borna Šercar (flashophone).


Višestruki dobitnici nagrade »Porin«, koji su surađivali s brojnim hrvatskim poznatim glazbenicima (Arsenom Dedićem, Oliverom Dragojevićem, Gabi Novak... ), rado su podijelili svoju ljubav prema glazbi i glazbeno umijeće s korisnicima Caritasa Zagrebačke nadbiskupije - djeci i mladima s invaliditetom i intelektualnim teškoćama.

Gospodinu Geli nije prvi puta da muzicira za osobe s invaliditetom i intelektualnim teškoćama, dok je je gospodinu Šercaru ovo prvo ovakvo iskustvo. Oboje primjećuju da su mnogi iz publike vrlo dobro reagirali na repertoar, a svirali su klasičnu klazbu - Uvertira opere Carmen (Bizet); Radetzky marš (Strauss), Rondo Alla Turca (Mozart), Sabre Dance (Khachaturian), Csárdás (Monti), Mađarski ples br. 5 (Brahms), Pavana (Fauré), Menuet (Boccherini), La primavera (Vivaldi), Can Can (Offenbach) - te se dalo naslutiti da bi Brezovčane u dogledno vrijeme mogli razveseliti još kojim koncertom.



»Bitno je da se prema osobama s invaliditetom i intelektualnim teškoćama odnosimo normalno, da ih u potpunosti prihvaćamo kao dio našega društva. Smatram da u tom pogledu glazbenici mogu biti primjer drugima jer su socijalno osvješteni i otvorena srca. Zato na svim koncertima uvijek ima mjesta i za takve osobe. Doista mi je drago što sam danas ovdje svirao«, izjavio je gospodin Gelo.

»Nisam nimalo dvojio da dođem svirati za ove Caritasove korisnike i zaista sam sretan zbog našega nastupa i kako su nas ta djeca i mladi prihvatili. Ne treba podcijeniti ni takozvanu laku glazbu s puno ritma, koja je možda nekima iz ove publike bliža, jer puno ljudi to sluša. Sve je to glazba koja je na neki način terapija svima nama. Iako smo večeras svirali klasične stvari, publika nas je dobro pratila i reagirala na razne dionice baš onako kako treba«, nadovezao se gospodin Šercar.



Nastup gazbenika Gele i Šercara, zbog nesigurne vremenske prognoze, prvi je od koncerata koji je u okviru projekta »Uključi se, volontiraj i sviraj« održan u prekrasnom, zelenom i akustičnom, atriju Caritasove kuće u Brezovičkoj cesti na broju 98.

Ovaj, kao i prethodni koncerti, bio je organiziran u skladu s aktualnim epidemiološkim mjerama.